Zadovoljni roditelji - najbolji poklon za Savremenu

Majka jednog od učenika Savremene gimnazije, čestitala nam je novu 2016. godinu na jedinstven način. Kada nam zadovoljni roditelji pošalju ovakve mejlove oni su najlepši poklon koji Savremena gimnazija može da dobije za novogodišnje praznike.

Draga naša Savremena gimnazijo,

Želimo vam sve najbolje u novoj 2016.

Da uživate u đacima, njihovom učenju, ali i neučenju, jer kako je učenje za đake, tako je i neučenje. Prilikom neučenja oni ipak dosta nauče o sebi i svom mestu u svetu, o drugovima, i o ljubavima. Za predmet „neučenje” ne postoji profesor osim onog vrhovnog – života i prirode, pa mislim da je i to neučenje zapravo jedan veoma važan predmet.

Šalu na stranu, zaista, Vama i Savremenoj gimnaziji želimo puno lepih stvari u 2016, na prvom mestu dobre, vredne, zdrave i srećne đake i profesore, i da se ostvari sve ono što je ova divna škola i planirala u 2016.

Hvala na veoma lepom novogodišnjem poklonu, zanimljiivo je bilo raspakovati ga, tj. čitati, a takođe je i novogodišnja predstava, što bi rekli klinci, bila „vrh“!

Ja Vam, pored čestitke iz attachmenta, kao novogodišnji poklon šaljem i jednu anegdotu:

Naime, kada sam otišla na predstavu u Dečiji kulturni centar, ulazim u hol i čujem iza sebe:

„Jeste..., nije..., ma jeste..., ona je.., ma nije..., ama jeste..., ej Dudo, Dudo!“

Okrenem se, i u gomili roditelja, ni manje ni više, vidim naše poznanike, prilično dobre poznanike koje nisam baš dugo videla.

„Ej ćao, ćao! Cmok, cmok, cmok”.

I onda ide priča: „I vaše dete ide u Savremenu, eeee i naše isto, Nikola…, aha”. I onda olakšanje…

„Ma stvarno?! E baš lepo, e kad Nikola ide…, super, a mi baš malo bili u strahu kakva je škola”.

„I mi isto tako, ono privatna, pa ima raznih...”.

„I naš Pavle isto ide ovde... E super, baš nam je drago”.

I tako odosmo na predstavu zadovoljni i oni i mi. Eto, i Pavle ide u Savremenu... baš lepo, OK klinci…, OK roditelji.

Eto to bi bio naš poklon Savremenoj: dobra energija nastala razmišljanjem: „U Savremenoj su OK klinci”.

A mislim da smo se u početku svi mi, i profesori, i roditelji i svi ostali, bar ponekad zapitali: „Kako će biti?” Pa... ispalo je baš kako treba!

Srećna Nova.
Duda (Desa Đorđević Milutinović), Nikolina mama.

Zadovoljna majka ovog savremenog gimnazijalca pored novogodišnje čestitke podelila je i svoje stavove o našoj školi, i istakla interesantne činjenice koje mogu koristiti i drugim roditeljima.

Savremena gimnazija je odlična, uvek bih je preporučila.

Savremena gimnazija je odlična! Uvek bih preporučila ovu školu, jer ima odličnu koncepciju, mnogo raznovrsnih aktivnosti i pruža mogućnosti za razvoj ličnosti, interesovanja i pomaže deci da pronađu sebe. Moj sin trenutno pohađa prvi razred Savremene gimnazije, i mislim da učenici u tim godinama još uvek nisu svesni svih pogodnosti koje imaju.

Sigurna sam da će u višim razredima doći do izražaja prave vrednosti đaka, i da će učenici iskoristiti sve sjajne mogućnosti koje im škola pruža. S druge strane, moja starija ćerka ide u četvrti razred jedne druge škole i odlično shvata sve prednosti koje Savremena gimnazija pruža svojim učenicima. Zato i žali što ranije nije bila u prilici da upiše Savremenu gimnaziju, i maksimalno iskoristi sve što ona nudi.

Super je što Savremena gimnazija ima osmišljen savremen sistem koji podrazumeva da se deca oslanjaju na sebe i svoje mogućnosti, i da za sve mogu konsultovati svoje profesore. Ubeđena sam da će učenicima, tokom trećeg i četvrtog razreda, Savremena gimnazija postati deo života, koga će se teško odreći. U budućnosti Savremenoj gimnaziji želim puno lepih stvari, na prvom mestu dobre, vredne, zdrave i srećne đake i profesore, i da se ostvari sve ono što je za ovu divnu školu i planirano u narednom periodu, kao što je i u prethodnom sve bilo baš kako treba.

Desa Đorđević – Milutinović, Nikolina mama

Pročitajte i druge zanimljive utiske o Savremenoj gimnaziji koje nam zadovoljni roditelji i učenici redovno šalju.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.