ZAŠTO JE SAVREMENA GIMNAZIJA PRAVI IZBOR ZA TEBE?

shlajfna

  YES_NO_MAYBE1

 • Želiš više?
 • Želiš bolje?
 • Želiš kvalitetnije?

Onda je Savremena gimnazija pravi izbor!

Znamo da to u koju ćeš školu ići ne zavisi samo od tebe, ali ako TI sebe vidiš kao učenika naše škole, onda ćemo zajedno naći način da to i budeš.

Zašto je Savremena gimnazija škola po tvojoj meri?

 • Učiš mnogo, ali znaš i zašto

 Ako misliš da se u privatnoj školi uči manje za bolje ocene – grešiš! U ovoj školi uči se mnogo, ali ti znaš da ti je to potrebno kako bi se dobro spremio/la ne samo za fakultet nego i za buduću karijeru. Znanja i veštine koje ćeš steći u našoj školi pratiće te kroz čitav život i pružiće ti odskočnu dasku za dobre fakultete u Srbiji ili inostranstvu, a kasnije i za dobar posao.

 • Profesori su strogi, ali i pravedni

Naši profesori su iskusni pedagozi sa višegodišnjim iskustvom i izuzetnom stručnošću. Oni mnogo pružaju, ali i mnogo traže zauzvrat: odgovornost, poštovanje, trud i znanje. Prepoznaće i negovati tvoje talente, a ako imaš poteškoća u savladavanju gradiva, pomoći će ti kroz dopunske časove. Svake godine biraš svog mentora – jednog od profesora sa kojim možeš da pričaš, kome možeš da se poveriš i koji će biti tvoj oslonac u Gimnaziji, neko ko će biti uz tebe sve vreme – i u dobrim i u onim manje dobrim trenucima.

 • Nastava je zanimljiva

Nastava u našoj školi je multimedijalna, u potpunosti aktivna i eksperimentalna, što znači da u učenju učestvuješ celim bićem. Osim toga, saznaćeš kako da učiš na razne načine: pomoću video i audio materijala, interaktivnih tabli, tablet uređaja i laptopova. Sav materijal koji se koristi na časovima nalazi se na onlajn platformi kojoj možeš pristupiti sa bilo koje lokacije. Na časovima ćeš se upoznati sa raznim vidovima nastave, od rada u timu do samostalnog istraživačkog rada, a kroz razne radionice i sekcije moći ćeš da se baviš onim što voliš: da sviraš u bendu, eksperimentišeš u laboratoriji, uređuješ školski časopis ili praviš sopstvenu izložbu slika. Ako se posebno trudiš i postižeš vanredne rezultate, Gimnazija će te nagraditi i dodeliti ti jednu od stipendija.

 • Nastava je na dva jezika: srpskom i engleskom

U našoj školi imaš mogućnost da se opredeliš da li nastavu želiš da pratiš na srpskom ili na engleskom, tj. da li želiš da pratiš nacionalni ili Kembridž program. Ako želiš da pratiš nastavu na engleskom, a ne znaš engleski dovoljno dobro, priključi se posebnom programu pripreme. U zavisnosti od toga za koji program si se opredelio, dobijaš ili nacionalnu ili Kembridž diplomu, a ako si ambiciozan/na, postoji mogućnost i dvostruke diplome.

 • Poštovanje svakog učenika

Za nas je tvoja sreća na prvom mestu. Zbog toga nam je jako bitno da se osećaš prihvaćeno, da su tvoji talenti prepoznati i razvijani, a ako ti je potrebna pomoć u savladavanju gradiva, tu smo da pomognemo da se i poteškoće prevaziđu. Nikada nećeš imati osećaj da si prepušten/na sam/a sebi ili zaboravljen/na u mnoštvu druge dece. Poštovanjem tvog integriteta razvijamo tvoje samopouzdanje i ohrabrujemo te da sigurnim koracima ideš ka svom cilju.

 • Saradnja sa roditeljima

Roditelji su ti koji će te podržati da postaneš deo naše škole. Zato ih prepoznajemo kao naše saradnike, koji teže istom cilju – da TI budeš srećan/na i da u Gimnaziju dolaziš ne zato što moraš, nego zato što želiš. Ali, roditelji isto tako imaju pristup svim tvojim ocenama, neopravdanim izostancima i komentarima koji se nalaze u elektronskom dnevniku, pa je zato veoma važno da sa njima imaš iskren odnos.

 • TI si bitan/na!

Kao i svaka škola, i naša ima mana, ali mi se trudimo da ove mane ispravimo tako što slušamo tvoje savete i zahteve. Stoga želimo da te ohrabrimo da nam kažeš šta sve možemo da uradimo za tebe, kako bi u Savremenoj gimnaziji prepoznao mesto na kom si srećan/na.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.