Postupak priznavanja Kembridž diplome

Kao škola koja može da se pohvali programom koji je usklađen sa nastavnim planom i programom Kembridž univerziteta, International School je najčešći izbor učenika. Neki od njih će svoje školovanje nastaviti u inostranstvu, te će im Kembridž diploma znatno olakšati dalje napredovanje. Međutim, oni koji odluče da univerzitet ipak upišu u Srbiji, treba da znaju koji su nezaobilazni koraci prilikom nostrifikacije ove diplome.

Šta je postupak priznavanja Kembridž diplome

Ovaj postupak podrazumeva izjednačavanje Kembridž diplome sa odgovarajućom javnom ispravom stečenom u Republici Srbiji, a sve to u pogledu stvaranja povoljnih uslova za neometan nastavak školovanja učenika u Srbiji.

Za ovaj postupak je nadležna Agencija za kvalifikacije, koja se nalazi u Majke Jevrosime 51. 

Šta vam je sve potrebno

Da biste pokrenuli postupak, treba da priložite sledeća dokumenta:

  1. original International General Certificate of Secondary Education (IGCSE, Cambridge International Examination); 
  2. foto-kopiju IGCSE sertifikata overenu od strane notara; 
  3. original prevoda IGCSE sertifikata na srpski overenog od strane sudskog tumača;
  4. original International General Certificate Education (ICE, Cambridge International Examination);
  5. foto-kopiju ICE sertifikata overenu od strane notara;
  6. original prevoda ICE sertifikata na srpski overenog od strane sudskog tumača;
  7. foto-kopije Report card za sve četiri godine koje daje International School Savremena. Ove foto-kopije ne moraju biti prevedene na srpski jezik niti overene kod notara; 
  8. popunjen formular koji dobijate u Agenciji za kvalifikacije. Savetujemo da formular preuzmete lično u Agenciji za kvalifikacije, jer je na veb-sajtu dostupan stariji oblik formulara.

Detaljnije informacije o postupku priznavanja stranih školskih isprava možete pronaći OVDE.

Savremena gimnazija

Ovaj program se izvodi u International Schoolu, koji je, kao i Savremena gimnazija, deo LINKgroup Edu Alliance.

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren! Prijavite se ovde »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.