EKO-ŠKOLA

shlajfna

 

Eco Friendly Stamp As Symbol For RecyclingSavremena gimnazija je ekološki orijentisana škola, koja vodi računa o tome da očuva prirodu i našu neposrednu životnu sredinu. Biti ekološki svestan je jednako bitno kao i biti visoko obrazovan, jer zdrava budućnost naše planete zavisi od dobrih odluka onih koji o njoj treba da brinu - a to smo svi mi.

Racionalnu upotrebu papira regulisali smo upotrebom tablet uređaja umesto sveski i elektronskom poslovnom administracijom, čime doprinosimo očuvanju drveća, koji predstavljaju osnovni sastojak papira. Na svakom spratu nalaze se tri vrste kanti za odlaganje otpada, pa tako učenici i zaposleni vrše primarnu selekciju, čime doprinose lakšoj reciklaži.

node chairU modernoj zgradi sa dobrom izolacijom trudimo se na utrošak energije svedemo na što je moguće niži nivo. Naši senzori regulišu odavanje toplote i shodno tome prilagođavaju temperaturu prostorija pa je nivo emisije ugljenika sveden na minimum. Osim grejnih tela, čitav sistem osvetljenja je dizajniran kako bi bio energetski efikasan: štedljive sijalice i senzori pokreta regulišu utrošak električne energije u svakoj prostoriji. Nameštaj u školi je ergonomski, sa mehanizmom kojim se visina stolice prilagođava visini učenika, čime se doprinosi zdravom držanju tela i zdravom načinu života.

 

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.