KUTAK ZA UČENIKE

shlajfna

koverat sa SG logoDragi učeniče/Draga učenice,

To što si na ovim stranicama znači da želiš više od svog školovanja. To je dobro, zato što je Savremena gimnazija pravo mesto za tebe! Pet dana u nedelji ona je tvoja druga kuća, tu provodiš najviše vremena, u učenju i druženju.

U ovoj školi učenik je na prvom mestu, a profesori su prijateljski raspoloženi. Časovi su zanimljivi zato što se profesori trude da ti i „najdosadnije” gradivo prikažu na zabavan način. Ono što će ti se svideti jeste to da profesori prepoznaju tvoje talente i pomažu ti da budeš još bolji/a. A ako i imaš problema u savlađivanju gradiva – ne brini. Naši profesori će uvek izdvojiti vreme da ti pomognu da problem prevaziđeš. Nastava je interaktivna i dinamična, a tehnologija je prisutna i u učionici i van nje. Svakom učeniku je tokom nastave na raspolaganju tablet, svaka učionica ima interaktivnu belu tablu, a slobodno vreme možeš da provodiš u centru za učenje, u školskom restoranu ili u prostoru za odmor. Svi materijali koji se koriste u nastavi nalaze se na onlajn platformi, kojoj možeš pristupiti i od kuće. Za sve aktivne sportiste, Gimnazija ima niz mehanizama za nadoknađivanje propuštene nastave. Na raspolaganju su ti onlajn nastavni materijali i domaći zadaci, komunikacija sa profesorom u vidu četa i imejla, kao i dopunski časovi i konsultacije sa profesorima.

Iako se u ovoj školi uči, to ne znači da je školski život dosadan. Puni smo ideja kako da ga učinimo lepim i raznovrsnim. Družićemo se na raznim ekskurzijama, sekcijama i na sportskim događajima. Gimnazija ti obezbeđuje širok spektar raznih aktivnosti u kojima ćeš moći da učestvuješ: žurke, takmičenja, koncerte i manifestacije.

Da bi bio zadovoljan/na i uspešan/na i da bi sa radošću svaki dan dolazio/la u školu – u njoj treba dobro da se osećaš. Zato je važno da se uklopiš u novo društvo. Verujemo da to neće biti problem. U Savremenoj gimnaziji pronaći ćeš istomišljenike: mlade i ambiciozne, koji dele tvoju ljubav prema učenju, računarima, tehnologiji, naukama, jezicima, sportu, zabavi i umetnosti... Verujemo da ćeš kod nas izgraditi čvrsta i duboka prijateljstva za ceo život.

Ipak, svaki početak je težak i svesni smo da neki đaci lakše, a neki teže sklapaju prijateljstva. Čak i ako se ne uklopiš odmah, ne brini. Uključićemo te u grupni rad, angažovati te da pomažeš drugim učenicima, a ako ti i tada bude teško da se sasvim opustiš i zbližiš sa ljudima iz razreda – usmeriće te školski psiholog i pedagog. Uz našu pomoć dozvolićeš novim prijateljima da te upoznaju. Sigurni smo da će to biti više nego dovoljno da te zavole.

Pogledaj i ostale stranice o našoj školi i dozvoli nam da te ubedimo da nam se pridružiš.

Puno pozdrava,

Tvoja Savremena gimnazija

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.