CAMBRIDGE INTERNATIONAL PROGRAM ZA SREDNJU ŠKOLU

uvod u kembridz medunarodni program za srednju skolu

Svesni smo koliko su međunarodne diplome i usklađenost obrazovnog sistema sa svetskim standardima značajni za profesionalnu budućnost učenika. Zbog toga je International School svojim učenicima omogućila da se školuju prema Cambridge International programu i steknu diplome ovog prestižnog univerziteta.

Kao Kembridž međunarodna škola, International School pripada velikoj porodici koju čini 10.000 škola u više od 160 zemalja širom sveta, što našim učenicima otvara mnogobrojna vrata. Ovakav način školovanja omogućava učenicima da za četiri godine završe dva nivoa Cambridge International programa i steknu dve internacionalne Kembridž diplome, koje će im otvoriti put do najuglednijih svetskih univerziteta i kompanija.

Učenici koji izaberu školovanje prema Cambridge International programu nastave I i II razred pohađaju na IGCSE nivou, dok III i IV godinu završavaju po A-levels programu. Po završetku prvog nivoa, odnosno II razreda, mogu da polažu međunarodni ispit i steknu ICE diplomu, dok nakon IV godine mogu steći prestižnu AICE diplomu.

International Qualifications and Education Programmes

Kembridž prospekt za međunarodne ispitePlan i program prema kome radimo kreiran je u Kembridž centru za međunarodne ispite i ispunjava najviše obrazovne standarde. Našim učenicima dostupan je veliki izbor predmeta, mnoštvo mogućnosti za usavršavanje, bogati resursi i mogućnost sticanja prestižnih međunarodnih diploma. Pored toga, naši profesori prolaze veoma zahtevne obuke kako bi ispunjavali visoke Kembridž standarde.

Učenici koji se opredele za Cambridge International program pohađaju nastavu isključivo na engleskom jeziku i sva njihova komunikacija sa profesorima i drugovima u školi odvija se na engleskom jeziku. Cilj nam je da naši učenici usavrše svoj engleski tako da ga koriste u svim okolnostima i to na nivou izvornih govornika. Pogledajte Kembridž prospekt za međunarodne ispite.

Profesori sa savremenim pristupom nastavi

Naši profesori prošli su posebnu obuku kako bi mogli da predaju prema Cambridge International programu i redovno se profesionalno usavršavaju kroz radionice i seminare pomoću kojih obogaćuju svoje pristupe predavanjima i čine ih zanimljivijim.

Osim toga, imaju i široku podršku u vidu nastavnih planova, udžbenika i drugih publikacija, materijala za pripremu testova i sličnog. Sve publikacije i nastavni planovi odobreni su direktno iz Kembridž centra za međunarodne ispite. Sve ovo omogućava učenicima da steknu, utvrde i provere znanja pre zvanične provere koju će raditi na kraju programa.

Posvećenost profesora

Izvor: An introduction to teaching and learning with Cambridge, www.cie.org.uk/about-us

Savremena gimnazija

Ovaj program se izvodi u International Schoolu, koji je, kao i Savremena gimnazija, deo LINKgroup Edu Alliance.

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren! Prijavite se ovde »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.