REDOVNO ŠKOLOVANJE

uvod u redovno školovanje

učenica školeZa upis na redovno školovanje potrebno je da učenik prođe kroz obe faze upisa kako bi Gimnazija mogla da raspolaže potrebnim informacijama, dokumentacijom i evaluacijom. U zavisnosti od izabranog programa, nacionalnog ili Cambridge International, i odgovarajućeg paketa školarine, na početku školske godine, svaki učenik dobija svoj nastavni materijal, školsku uniformu, i nalog za Guglove aplikacije i onlajn platformu.

Školski dan počinje u 8.15 časova, kada učenici prijavljuju svoje prisustvo. U hodniku se nalaze ormarići, gde učenici mogu ostaviti svoje privatne stvari i uzeti materijal koji će koristiti za vreme nastave. Časovi se održavaju u savremeno opremljenim učionicama, a u Gimnaziji postoje i kabinet za prirodne nauke, kabinet za IT, centar za učenje i biblioteka. Svaki učenik, pomoću tablet uređaja ili laptopa, može pristupiti onlajn platformi za učenje, svom imejlu i četu. Svaku teorijsku nastavnu jedinicu prati i praktični deo nastave, pa učenici tako dobijaju zaokružen uvid u temu koju obrađuju. Ono što ovu školu čini drugačijom nije samo savremeni pristup nastavi, već i profesori modernih shvatanja, koji razvijaju u učenicima unutrašnju motivaciju i potrebu da se kroz nova saznanja usavršavaju.

Učenici imaju male odmore posle svakog časa, jedan velliki od 15 i jedan veliki od 30 minuta. Za vreme velikog odmora u školskom restoranu servira se ručak. Nastava se završava u popodnevnim satima, nakon čega učenici mogu da se opredele za sekcije, dopunske/dodatne časove ili konsultacije sa profesorima. Osim redovnih akademskih aktivnosti, Gimnazija organizuje posete raznim kulturnim manifestacijama, sportskim događajima, koncertima i pozorišnim predstavama, kao i gostovanja predavača iz raznih oblasti, kroz koja naši učenici obogaćuju svoje znanje i kulturu.

Redovno školovanje pruza mogućnost opredeljenja za nastavu na srpskom ili na engleskom, prepoznavanje i razvijanje talenata, multidisciplinarna znanja, podizanje opšte kulture i usavršavanje društvenih veština Savremenoj gimnaziji daju prednost pri izboru srednje škole.

» Pogledajte pakete koje možete izabrati u okviru redovnog školovanja.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.