IT SMER

uvod u nacionalni skolski program

IT smer Savremene gimnazije je pravi izbor za sve učenike koji žele da ljubav i talenat za rad na računaru pretvore u praktičnu veštinu, neophodnu za sve poslove budućnosti.

Na IT smeru Savremene gimnazije učenici će, pored sticanja sveopšteg gimnazijskog obrazovanja, izučavati različite vrste programiranja, upoznati se sa funkcionisanjem računarskih i operativnih sistema i računarskih mreža, naučiti da rukovode bazama podataka i steći još mnoga preko potrebna znanja i veštine koji će im omogućiti da se na vreme uključe u trku za najtraženija i najplaćenija zanimanja 21. veka.

IT industrija je jedan od najbrže rastućih sektora u Srbiji, ali i svetu. Ova oblast postaje pokretačka snaga ekonomije 21. veka u kojoj nijedan proizvod neće moći da se razvije bez razumevanja tehnologije, a stručnjaci iz ove sfere su veoma traženi i odlično plaćeni. S druge strane, više od 90% "tradicionalnih" poslova zahteva poznavanje neke od IT veština, pa je informatička pismenost već postala osnov obrazovanja, poput čitanja i pisanja.

Na IT smeru mladi se spremaju za perspektivnu karijeru, ali i uče da razmišljaju algoritamski. To znači da će naučiti da najpre moraju dobro da razumeju problem koji žele da reše, kao i da problemima treba pristupiti analitički, podeliti ih na manje delove i osmisliti korake za njihovo rešavanje. Algoritamski način razmišljanja omogućava im da postanu Future ready - spremni za budućnost, i predstavlja osnovnu pismenost 21. veka.

Uz primenu najsavremenije tehnologije, u posebno opremljenim učionicama i uz inovativni obrazovni pristup, Savremena gimnazija predstavlja idealno mesto za pripremu učenika za sva IT zanimanja budućnosti i izazove 21. veka.

IT smer Savemene gimnazije je sjajna prilika da vaše dete stekne korisna znanja iz oblasti u kojoj ima najveće šanse da ostvari perspektivnu karijeru.

IT SMER

Učenici koji se opredele za školovanje na IT smeru Savremene gimnazije imaju sledeće prednosti:

  • mogućnost da svoje talente i interesovanja pretvore u profesiju
  • sticanje praktičnih znanja i veština
  • najsavremeniji nastavni program
  • prohodnost na najbolje IT fakultete
  • široko gimnazijsko obrazovanje koje će im omogućiti upis i na fakultete iz drugih oblasti
  • veću šansu za perspektivan i profitabilan posao, u kome će se neprestano razvijati, unapređivati i stvarati nove ideje razumevanje budućnosti
  • korišćenje najsavremenije tehnologije u nastavi
  • pripremanje za budućnost (future-ready school)
  • razvijanje kritičkog mišljenja, veština analize i kreiranja sadržaja i rešavanja problema

Savremena gimnazija nudi učenicima izbor između IT kombinovanog Kembridž i IT nacionalnog programa.

Prema analizama, programeri u Srbiji zarađuju i do 7.500 evra na mesečnom nivou, a prosečna plata zaposlenih u IT sektoru je čak 3 puta veća od prosečne zarade u dugim sektorima!

IT sektor u Srbiji je, sasvim sigurno, postao jedan od najvažnijih: vrednost IT usluga konstantno raste, kao i broj zaposlenih, što dovodi do sve većih plata IT stručnjaka, a oni koji se odluče da steknu odgovarajuću ekspertizu ne čekaju ni dana na posao u struci.

Takav trend doprineo je da na tržištu nema dovoljno školovanih stručnjaka u svim sektorima informacionih tehnologija, i to ne samo onih najiskusnijih već i onih koji su na početku karijere. Samo u prethodnoj godini IT stručnjacima na raspolaganju je bilo oko 11.500 slobodnih pozicija.

U 21. veku napredno korišćenje novih tehnologija predstavlja nezaobilazan faktor u poslu i budućnosti svakog biznisa, a po oceni stručnjaka, tehnološka pismenost označena je kao krucijalni aspekt obrazovanja, poput učenja stranog jezika, pisanja ili čitanja.

Ukoliko Vaše dete pokazuje talenat i sklonost ka korišćenju računara i informacionih tehnologija, sada mu možete obezbediti najkvalitetnije obrazovanje na IT smeru najmodernije Kembridž gimnazije u regionu koje će mu omogućiti da stekne prekopotrebna znanja i na vreme se uključi u trku za najtraženija i najplaćenija zanimanja 21. veka. Sada je najbolji trenutak da vaše dete uđe u IT svet.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.