REČ DIREKTORKE

shlajfna

 

Dragi učenici,

Dragi roditelji,

Milka Keser

Velika je čast i privilegija biti na čelu škole koja je za kratko vreme postala jedna od najvećih i najuspešnijih privatnih gimnazija u Srbiji. Istovremeno, to je obaveza i odgovornost, ali i profesionalni izazov da, radeći na ostvarenju vizije i misije škole, u svakodnevnom radu unapređujemo nastavu i učenje u skladu sa potrebama učenika.

Kvalitetno obrazovanje kao ključ napretka daje nam sposobnost da ispravno sagledamo svet oko sebe, da donosimo prave odluke i da na najbolji način iskoristimo šanse koje nam se pružaju.

Podstičući atmosferu u kojoj učenici postavljaju sopstvene ciljeve učenja i prate svoj napredak, u zdravom i bezbednom okruženju, želimo da u Savremenoj gimnaziji razvijemo kod učenika kulturu učenja u kojoj će se rađati nove ideje i negovati talenti i osobenosti svakog učenika.

U Savremenoj učenici će sticati znanja istražujući problem i izazove iz stvarnog sveta kroz dinamičan pristup ličnim angažovanjem, kritičkim promišljanjem, razvijanjem saradnje i timskog duha, sposobnosti prezentovanja postignutog i ostvarenog.

Nastavićemo da svi zajedno obezbeđujemo sredinu u kojoj nastava i vannastavne aktivnosti podstiču kreativno učenje, sticanje funkcionalnih znanja, razvijanje socijalnih veština i usvajanje zdravih životnih stilova, da negujemo drugarstvo, iskrenost, humanost i toleranciju, i da unapređujemo naš partnerski odnos.

Dragi učenici,

Nastavite da svakodnevnim radom i zalaganjem napredujete ka ostvarenju svojih snova. Svako od vas je jedinstvena i prelepa osoba i zato volite sebe i pratite svoje srce.

Milka Keser,
direktorka Savremene gimnazije

 

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2023/24. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.