KUTAK ZA PROFESORE

shlajfna

koverat sa SG logoPoštovani profesori,

Drago nam je što ste došli do ovih stranica jer to znači da želite da o našoj školi saznate više i možda razmislite o tome da nam se pridružite u misiji koja je u potpunosti posvećena unapređenju obrazovanja u Srbiji i regionu. U ovom svetu koji se stalno menja, obrazovanje je ključ napretka. Zato nam jako bitno da u stvaranju narednih generacija mladih, motivisanih i ambicioznih ljudi upravo mi budemo ta inspirativna nit koja će im dati snagu da svet učine boljim mestom.

Profesori zaposleni u našoj školi nisu samo stručni da prenesu znanje u okviru svojih predmeta, već su i izuzetno emotivno inteligentni u radu sa mladim ljudima, kojima je potreban autoritet, ali i prijatelj, pa je spremnost prilagođavanja situaciji i pronalaženje načina da se učenici motivišu jedan od prioritetnih uslova za rad u našoj školi. Ovo nije mesto gde se uloga profesora završava školskim zvonom, već sredina koja je posvećena učenicima kako obrazovno tako i vaspitno. Dobrim primerom odnosa prema radu, odgovornošću prema obavezama, moralnim kodeksom i akademskom aspiracijom, naši profesori predstavljaju uzor svojim učenicima, a to je privilegija retkih.

Metodološki zasnovana na principima kreativnog mišljenja, nastava u našoj školi nije ex cathedra monolog, već interaktivna komunikacija, u kojoj se podstiče aktivno učešće svih učenika. Na ovaj način, profesori su u prilici da prepoznaju kvalitete i osobenosti svakog učenika, da mu pomognu da ih iskaže na najbolji mogući način i motivišu ga da radi na sebi. Bez obzira da li pomažu u razvijanju talenata ili prevazilaženju poteškoća u učenju, uloga profesora kao mentora je od velikog značaja u građenju etosa škole.

Savremena u svakom smislu, naša škola neguje različitosti i poštuje integritet svakog profesora i učenika. Osnivač naše škole je multinacionalna kompanija LINK Group, koja se veoma uspešno bavi edukacijom i sertifikacijom u oblasti informacionih tehnologija i savremenog poslovanja, ostvarujući misiju podizanja nivoa školstva u oblasti profesionalnog, visokog i srednjoškolskog obrazovanja. Mi smo, kao što je rekao Njutn, džinovi na čijim ramenima stoje oni koji će jednog dana videti dalje od drugih. Ako i sebe vidite tako, onda ste na korak do ostvarivanja svih svojih profesionalnih težnji. Potrebno je još samo malo dobre volje da nam se predstavite kako bismo znali da tamo negde postoji još neko ko sa nama deli istu misiju.

S poštovanjem,

Vaša Savremena gimnazija

Predstavite se

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.