VANREDNO ŠKOLOVANJE

uvod u vanredno školovanje

Savremena gimnazija na mnogo načina podržava svoje učenike i njihove roditelje. Jedan od tih načina jeste organizovanje vanredne nastave za sve učenike koji iz nekog razloga nisu u prilici da nastavu pohađaju redovno.

vanredno školovanje za sportiste

Za upis na vanredno školovanje potrebno je da učenik prođe kroz obe faze upisa kako bi Gimnazija mogla da raspolaže potrebnim informacijama, dokumentacijom i evaluacijom.

U dogovoru sa upravom škole, za učenika se pravi poseban plan rada kojim se definišu dinamika, rokovi, zahtevi i ciljevi koje bi učenik trebalo da ostvari u toku školske godine. Nepoštovanje rokova ili neispunjavanje zadataka povlači za sobom posledice, od opomene do ispisa, zato svojim učenicima želimo da ukažemo na to da vanredno školovanje ne znači da obaveza prema Gimnaziji ne postoji, već da je ova obaveza samo drugačije definisana: fizičko prisustvo nije neophodno, ali akademsko jeste.

Potrudili smo se da i vanrednim učenicima omogućimo sve uslove za sticanje najkvalitetnijeg obrazovanja. Na raspolaganju su im platforma za učenje na daljinu, multimedijalni materijali, učenički veb-servis, kao i roditeljski veb-servis sa pregledom ličnog kartona učenika i elektronskog dnevnika. Komunikacija sa profesorima ostvaruje se u vidu četa i imejla, a postoje i termini za konsultacije ili dopunske časove u dogovoru sa predmetnim profesorom.

Ovakav vid obrazovanja pogodan je za učenike koji se bave nekom dodatnom aktivnošću kao što su sport, muzika, balet, gluma i slično, ali i za učenike koji iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da  prisustvuju nastavi.

Vanredno školovanje na Cambridge International programu

Ruben Gospođinački, koji je rođen u Sloveniji, školuje se vanredno na Cambridge International programu, za koji smatra da je poseban zbog drugačijeg pristupa nastavi. Umesto tradicionalnog pohađanja nastave, Ruben časove prati onlajn, preko DL platforme, što mu pomaže da se u potpunosti posveti i tenisu, sportu koji trenira od svoje 11. godine.

» Pogledajte pakete koje možete izabrati u okviru vanrednog školovanja.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.