Parents at Work: Prozor u „život odraslih”

uvod u nacionalni skolski program

Savremena gimnazija je uvek spremna da ode korak dalje kako bi svojim učenicima pružila najkvalitetnije obrazovanje. Mogućnost da zavire u kancelarije svojih roditelja predstavlja iskustvo koje ostavlja izuzetno pozitivan utisak kod svakog deteta. Stoga smo u Savremenoj gimnaziji pokrenuli projekat „Parents at Work”. U pitanju je jedinstvena prilika da učenicima kroz zajedničku saradnju sa roditeljima predstavimo život odraslih.

Parents at Work

Šta je projekat „Parents at Work”

Projekat „Parents at Work” je pokrenut kako bi učenici imali priliku da se upoznaju sa različitim profesijama, industrijama i privatnim biznisima i tako sagledaju razne mogućnosti koje ih čekaju nakon školovanja, ali i da shvate važnost i primenjivost obrazovanja. U okviru ovog projekta roditelji učenika Savremene moći će na svojim radnim mestima da ugoste učenike odeljenja koje pohađa njihovo dete, predstave im svoju profesiju i dozvole im da iz prve ruke zavire u život odraslih.

Kao domaćin, svaki roditelj će učenicima:

  • pokazati čime se bavi;
  • upoznati ih sa kompanijom u kojoj radi;
  • podeliti sa njima tajne biznisa koji je pokrenuo;
  • dozvoliti im da zavire u jedan njegov radni dan.

Zašto je ovo važno za učenike

Zahvaljujući posetama radnim mestima roditelja učenici dobijaju neverovatnu priliku da iz prve ruke saznaju kako funkcionišu različite profesije, kako izgleda realno radno okruženje i koja je vrednost samostalnog preduzetništva.

Parents at Work

Tokom posete učenici će bolje razumeti:

  • koje ih sve mogućnosti očekuju u budućnosti;
  • kako bi mogla da izgleda njihova buduća profesija;
  • koliko je ono što uče u školi primenjivo u stvarnom svetu;
  • kako im obrazovanje pomaže da donesu najbolje izbore kada je u pitanju njihova budućnost;
  • kako izgleda život odraslih i koliki trud oni ulažu da bi njima bilo dobro.

Prijavite se i postanite deo projekta „Parents at Work”

Uspeh ovog zaista važnog projekta zavisi od odziva roditelja, stoga pozivamo zainteresovane roditelje učenika Savremene gimnazije da nam se pridruže.

Sve što je potrebno jeste da popunite OVU KRATKU ANKETU i škola će potom kontaktirati sa vama kako biste se dogovorili oko posete.

POPUNITE ANKETU »

 

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.