Poseta kompaniji DHL u okviru projekta „Parents at Work”

Đaci Savremene gimnazije posetili su kompaniju DHL u utorak, 17. 5. 2022, u okviru projekta „Parents at Work”. DHL je globalni lider u industriji logistike i kompanija je specijalizovana za međunarodne pošiljke, kurirske usluge i transport. Đaci su imali priliku da vide celokupan uvozni proces kompanije DHL.

U toku posete imali su priliku da:

  • idu u obilazak stanice, carinskog i necarinskog dela magacina kompanije DHL;
  • vide istovar avio-kontejnera;
  • upoznaju se sa načinom klasifikacije i skeniranja uvoznih pošiljaka;
  • nauče više o uvoznom postupku ekspresnih avio-pošiljaka;
  • saznaju o carinskim procedurama za uvozni postupak;
  • upoznaju se sa načinom i zahtevima skladištenja pošiljaka pod carinskim nadzorom;
  • upoznaju se sa uređajima za bezbednosni pregled pošiljaka (rendgen uređaj i uređaj za otkrivanje tragova eksploziva).

Savremena gimnazija zahvaljuje Tatjani Bratanić, koja je odlučila da učestvujete u projektu „Parents at Work” i učenicima naše škole predstavi radno mesto i kompaniju u kojoj radi.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.