Dobrodošlica i podrška za nove učenike

Da li će se moje dete uklopiti? Evo odgovora na vaše pitanje.

Jasno je da brinete o tome kako će se vaše dete snaći u novoj školi, sa novim drugarima, profesorima, predmetima, tehnologijama i stranim jezicima.

Nema razloga za brigu. U ovome niste sami.
Psiholozi i pedagog kao podrška za nove učenike
Savremena gimnazija vodi računa o svakom svom učeniku. Kako se snalazi? Da li razume predavanja na engleskom? Da li ume da rukuje novom tehnologijom u školi? Da li jeu dobrim odnosima sa ostalim učenicima?

Ukoliko imate nedoumice u vezi s tim kako će izgledati prvi školski dani vašeg deteta u Savremenoj gimnaziji, upoznajte se da naprednim pedagoškim metodama koje se koriste i pomažu svakom detetu da se snađe i uklopi u novu sredinu.

Svaka prepreka se lako prevazilazi

Svaka promena u životu tinejdžera je velika jer se oni nalaze u najosetljivijem periodu. Zbog toga je važno da taj period prožive u školi koja stavlja akcenat na brigu o njihovim emocijama i koja razume njihove potrebe.Viktor Tomanoski

Jednostavno, nastava je na potpuno drugačijem nivou, mnogo bolja od standardne nastave koja se odvija u drugim školama u Srbiji. Verujem da je Savremena gimnazija jedna jedina ovakva škola u Beogradu i zemlji.

Vaše dete nije sigurno u svoj engleski?

Obezbedili smo besplatan kurs engleskog jezika za učenike Cambridge International programa.

Ukoliko želite da vaše dete upiše Cambridge International program Savremene gimnazije, a niste sigurni da li je njegov nivo znanja engleskog jezika dovoljan za pohađanje ovog programa, pronaći ćemo adekvatno rešenje. Možete iskoristiti besplatan kurs engleskog jezika koji je obezbeđen za učenike Cambridge International programa ili se odlučiti za Kombinovani program koji će vaše dete postepeno uvesti u učenje na stranom jeziku.

Pozovite nas, zakažite sastanak i zajedno ćemo razmotriti koja je najbolja opcija.

Kako se srednjoškolci snalaze sa tehnologijom u nastavi?

Oni je obožavaju!

Najsavremenija tehnologija koja se koristi u nastavi i učenju je user friendly i veoma je laka za korišćenje, a profesori uvek imaju razumevanja i pomažu onima koji se u prvom trenutku ne snađu ili ih do sada nisu upoznali. Srednjoškolcima su tableti i aplikacije bliski i koriste ih svakodnevno za zabavu, a sada će otkriti i njihovu edukativnu stranu.

Želite da vaše dete razvije svoja interesovanja?

Savremena gimnazija od interesovanja učenika stvara njihova buduća zanimanja.

Svaki učenik se razlikuje i ima svoja interesovanja, navike, želje i potrebe. Te razlike su ono što Savremenu gimnaziju čini bogatijom. Zato se u školi poštuje sve što mlade osobe čini posebnim, dok se različitosti neguju i služe da bismo naučili više jedni o drugima. Milica Prvulj

Savremena gimnazija ima program i pristup deci kao što je moje dete, koje je završilo osnovnu školu maltene u inostranstvu, a dva razreda u Srbiji, i nikad se nije uklopilo u taj način učenja.

U Savremenoj gimnaziji, učenici i njihov uspeh su uvek na prvom mestu. Zbog toga je rad na njihovom individualnom razvoju od ključne važnosti, a pojedinačni talenti i afiniteti se poštuju i unapređuju.

Među savremenim učenicima ima onih koji vole nauku ili umetnost, onih koje interesuje savremena tehnologija i IT, kao i onih koji su dobri govornici ili sportisti. Ova škola ne sputava talente i interesovanja, već ih razvija, pruža prilike i formira ljude koji znaju šta je timski duh i kvalitetna saradnja.

Vaše dete se bavi sportom?

Izaberite školu sa najboljim uslovima za mlade sportiste.

Tara Culibrk

Ja se bavim plivanjem, mnogo treniram i često idem na takmičenja, pa mi je važno da profesori razumeju moj režim života i da mi pomažu da budem što bolja, da napredujem i učim, a ne da mi, to što se bavim sportom, bude otežavajuća okolnost.

Savremena gimnazija je fleksibilna, sa posebnom pažnjom izlazi u susret sportistima i ostalim talentovanim učenicima koji pored škole imaju i druge obaveze. Putem eLearning platforme, mogu da nadoknade sve što propuste u školi kada su na pripremama ili na međunarodnim takmičenjima.

Potrebni su im samo internet konekcija i 24 sata dnevno su im na raspolaganju Live predavanja iz učionice, lekcije, zadaci, profesori... Video-predavanja mogu služiti za učenje, ali i za ponavljanje, a putem ove platforme učenici mogu da provere svoje znanje, popunjavajući testove na temu svake zasebne lekcije ili oblasti.

Koja je uloga pedagoga i psihologa?

Oni aktivno pružaju podršku u učenju, razvoju i odrastanju.

Pedagog i psiholog su tu kako bi pomogli učenicima da savladaju konflikte i prepreke u učenju, odrastanju i međuljudskim odnosima na koje nailaze u adolescentskom periodu.
Oni su stalno u kontaktu sa učenicima i zato mogu brzo da prepoznaju ukoliko se kod nekoga pojavi problem sa učenjem, nedostatkom koncentracije i motivacije ili u odnosima sa vršnjacima. Psiholog i pedagog pomažu učenicima i roditeljima da zajedničkim snagama pronađu najbolje rešenje za svaki problem.

Takođe, pružaju im pomoć u pronalaženju odgovarajućih stilova učenja za svakog pojedinca u odnosu na njegov tip ličnosti. Na ovaj način postiže se efikasno i dugotrajno učenje, a gradivo postaje interesantnije. Redovno se organizuju radionice na različite aktuelne teme, koje kod učenika razvijaju toleranciju i socijalnu inteligenciju.Dragana Matejic

Mislim da Savremena gimnazija osluškuje potrebe dece, potrebe društva, ima moderan sistem obrazovanja, primenjuje u nastavi tehnologiju sa vizuelnim prezentovanjem, koja će im dosta olakšati povezivanje gradiva koje su naučili.

 

Šta možete da očekujete od profesora?

Najveći uspeh savremenih profesora je uspeh njihovih učenika.

Profesori svakodnevno rade na tome da predmeti budu jednako edukativni i zabavni. Oni poznaju svoje učenike i znaju na koji način da im priđu i objasne gradivo, tako da ono bude razumljivo.
Učenici u svakom trenutku mogu da zatraže pomoć, a profesori im izlaze u susret i rade sa njima na lekcijama, sve dok one ne postanu potpuno jasne. Uspeh svakog profesora Savremene gimnazije meri se uspehom njegovih učenika.Andrija Dzambazovic

Veoma mi se sviđa sistem rada ovde. Nakon časova, učenici ostaju u školi, rade domaći i uče sa profesorima, što je neprocenjivo iskustvo.

Svako dete će se uklopiti

Profesori, pedagog i psiholog organizovano rade na tome da svaki novi učenik bude prihvaćen, da se uklopi u odeljenje i sprijatelji sa ostalima. Putem razvoja tolerancije oni ohrabruju učenike da pokažu solidarnost, kao i da uče jedni od drugih.

U Savremenoj gimnaziji nijedan učenik nije usamljen, niti prepušten sam sebi, već se brigom i podrškom prevazilaze svi problemi i sigurnim korakom ide ka uspešnoj budućnosti. Podrška za nove učenike mnogo znači i mi smo to prepoznali.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.