AICE DIPLOMA

Kembridž napredni A-level za učenike Kombinovanog programa

Veliki je broj učenika širom sveta koji uspeju da zauzmu mesto na vodećim svetskim univerzitetima upravo zahvaljujući tome što su dobili diplomu AICE (Advanced International Certificate of Education).

Među njima su i učenici Kombinovanog programa Savremene gimnazije, koji imaju mogućnost da nakon završetka školovanja i uspešno položenih svih Kembridž ispita dobiju ovu prestižnu AICE diplomu. Ovaj program potpuno priprema učenike da razumeju suštinu predmeta i kod njih razvija nezavisno mišljenje.

 
Radimo prema programu koji priznaju i vrednuju univerziteti širom sveta i koji kod naših učenika razvija znanje, razumevanje i veštine u pogledu:

  • suštinskog razumevanja predmeta
  • nezavisnog mišljenja
  • primene znanja i razumevanja novih, kao i poznatih situacija
  • logičkog razmišljanja i prezentovanja koherentnih argumenata
  • procenjivanja i odlučivanja
  • rada i komunikacije na engleskom

Kembridž AICE diploma – sigurna karta za uspešnu budućnost

Po završetku naprednog A-levels programa, odnosno nakon IV razreda Savremene gimnazije, učenici mogu da steknu prestižne Advanced International Certificate of Education (AICE) diplome. AICE diploma podrazumeva takozvani zlatni standard Kembridž kvalifikacija i obuhvata sva znanja koja se stiču tokom Kombinovanog programa, na kom se nastava iz ovih predmeta realizuje kao dopuna Nacionalnom programu.

Posedovanje ove diplome, osim što ukazuje na visok nivo znanja učenika, svedoči i o tome da je on naučio da razmišlja kritički, da analizira podatke do kojih je došao i da svoje znanje prezentuje na najbolji način. Ukratko, ova diploma predstavlja dragocenu ulaznicu za dalje usavršavanje na najuglednijim univerzitetima širom sveta ali i za poslove u vodećim svetskim kompanijama.

Pogledajte Kombinovani plan i program

Posetite Kembridžov vebsajt za više informacija:

Cambridge AICE
 
➪ Cambridge AICE Diploma recognition

 

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.