DAN ŠKOLE

shlajfna

Blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, naš svetac zaštitnik je sveti Jovan Bogoslov, koji se praznuje 9. oktobra. Dan Svetog Jovana Bogoslova obeležavamo kao Dan škole.

sv_Jovan_bogoslovNajmlađi od 12 apostola, sveti Jovan je verno pratio Gospoda Hrista i bio svedok svih njegovih zemaljskih čuda. Gospod ga je među dvanaestoricom apostola izdvajao kao najizvrsnijeg i voleo ga zato što je bio pun iskrene ljubavi. Upravo je on sedeo pored Gospoda na Tajnoj večeri i ostao pored njega kad je bio razapet na krstu, a po njegovom uspenju starao se o njegovoj majci, Bogorodici Mariji. Kasnije je otišao u Efes i, nadahnuto propovedajući, mnoge je preobratio u hrišćanstvo. Zbog širenja hrišćanstva, car Domicijan ga je prognao na ostrvo Patmos, gde je, praćen Božjom ljubavlju, napisao čuveno Jevanđelje i Otkrovenje. U vreme cara Nerve ponovo je bio slobodan i vratio se u Efes, gde je nastavio svoje delo hristijanizacije neznabožaca. Upokojio se 104. godine u dubokoj starosti i velikoj mudrosti.

Sveti Jovan Bogoslov predstavlja vernog učenika i sledbenika, a njegov simbol je ptica orao, koja je predstavljena na našem logou.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.