Kutak

Kutak za učenike

 

Dragi učeniče/Draga učenice,

koverat sa SG logoTo što si na ovim stranicama znači da želiš više od svog školovanja. To je dobro, zato što je Savremena gimnazija pravo mesto za tebe! Pet dana u nedelji ona je tvoja druga kuća, tu provodiš najviše vremena, u učenju i druženju.

U ovoj školi učenik je na prvom mestu, a profesori su prijateljski raspoloženi. Časovi su zanimljivi zato što se profesori trude da ti i „najdosadnije” gradivo prikažu na zabavan način. Ono što će ti se svideti jeste to da profesori prepoznaju tvoje talente i pomažu ti da budeš još bolji/a. A ako i imaš problema u savlađivanju gradiva – ne brini. Naši profesori će uvek izdvojiti vreme da ti pomognu da problem prevaziđeš. Nastava je interaktivna i dinamična, a tehnologija je prisutna i u učionici i van nje. Svaki učenik tokom školovanja dobija na korišćenje tablet, svaka učionica ima interaktivnu belu tablu, a slobodno vreme možeš da provodiš u centru za učenje, u školskom restoranu ili u prostoru za odmor. Svi materijali koji se koriste u nastavi nalaze se na onlajn platformi, kojoj možeš pristupiti i od kuće. Za sve aktivne sportiste, Gimnazija ima niz mehanizama za nadoknađivanje propuštene nastave. Na raspolaganju su ti onlajn nastavni materijali i domaći zadaci, komunikacija sa profesorom u vidu četa i imejla, kao i dopunski časovi i konsultacije sa profesorima.

Iako se u ovoj školi uči, to ne znači da je školski život dosadan. Puni smo ideja kako da ga učinimo lepim i raznovrsnim. Družićemo se na raznim ekskurzijama, sekcijama i na sportskim događajima. Gimnazija ti obezbeđuje širok spektar raznih aktivnosti u kojima ćeš moći da učestvuješ: žurke, takmičenja, koncerte i manifestacije.

Da bi bio zadovoljan/na i uspešan/na i da bi sa radošću svaki dan dolazio/la u školu – u njoj treba dobro da se osećaš. Zato je važno da se uklopiš u novo društvo. Verujemo da to neće biti problem. U Savremenoj gimnaziji pronaći ćeš istomišljenike: mlade i ambiciozne, koji dele tvoju ljubav prema učenju, računarima, tehnologiji, naukama, jezicima, sportu, zabavi i umetnosti... Verujemo da ćeš kod nas izgraditi čvrsta i duboka prijateljstva za ceo život.

Ipak, svaki početak je težak i svesni smo da neki đaci lakše, a neki teže sklapaju prijateljstva. Čak i ako se ne uklopiš odmah, ne brini. Uključićemo te u grupni rad, angažovati te da pomažeš drugim učenicima, a ako ti i tada bude teško da se sasvim opustiš i zbližiš sa ljudima iz razreda – usmeriće te školski psiholog i pedagog. Uz našu pomoć dozvolićeš novim prijateljima da te upoznaju. Sigurni smo da će to biti više nego dovoljno da te zavole.

Pogledaj i ostale stranice o našoj školi i dozvoli nam da te ubedimo da nam se pridružiš.

Puno pozdrava,
Tvoja Savremena gimnazija


Učenici Savremene gimnazije

Učenici Savremene gimnazije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letnja škola Savremene gimnazije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naša škola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kutak za roditelje

Poštovani roditelji,

Hvala vam na poverenju koje ste nam poklonili i na interesovanju za Savremenu gimnaziju. Odluka o obrazovanju prekretnica je u životu svakog mladog čoveka. Smatramo da je vaše angažovanje na ovom polju od neprocenjive važnosti. Cenimo to što podržavate svoje dete da u novu i najvažniju avanturu u svom životu krene sigurnim koracima. Dopustite da vam u narednih nekoliko rečenica objasnimo zbog čega verujemo da smo najbolji izbor za obrazovanje vašeg deteta.

Osnivač naše škole je multinacionalna kompanija LINK group, koja se veoma uspešno bavi edukacijom i sertifikacijom u oblasti informacionih tehnologija i savremenog poslovanja, ostvarujući misiju podizanja nivoa školstva u oblasti profesionalnog, visokog i srednjoškolskog obrazovanja. Mi prepoznajemo moderne trendove i nudimo najbolje uslove za učenje i usavršavanje koji su karta za ulazak u svet mladih i uspešnih poslovnih ljudi.

Naša filozofija je stalno usavršavanje, poštovanje različitosti, uverenje da je rad ono što nas dovodi do uspeha i da su prijateljstva pravo ulaganje u budućnost. Insistiramo na druženju, ali i na disciplini, na učenju i razvijanju kako duha tako i tela. Diploma naše gimnazije škole otvara vrata najboljih univerziteta u zemlji i inostranstvu. Našim učenicima nudimo nastavak obrazovanja na Visokoj školi za informacione tehnologije, koja godinama sarađuje sa prestižnim inostranim kompanijama i obrazovnim institucijama kao što su Microsoft, Adobe i Univerzitet u Kembridžu.

Cilj nam je da zajedno gradimo temelje na kojima će počivati sigurnost, samostalnost i želja vašeg deteta za istraživanjem i učenjem. Dopustite nam da sa vama učestvujemo u njegovom usmeravanju i pomognemo mu da maksimalno iskoristi svoje intelektualne potencijale, prepozna interesovanja i sposobnosti i da, što je najbitnije, shvati važnost učenja i obrazovanja.

Na kraju, molimo vas da nas pozovete i dogovorite sastanak sa upravom Gimnazije, kako bismo zajedno našli najbolje rešenje za vaše dete i našeg učenika.

S poštovanjem,
Vaša Savremena gimnazija


kutak za naše učenike 

Učenici Savremene gimnazije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letnja škola Savremene gimnazije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naša škola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kutak za profesore

Poštovani profesori,

Drago nam je što ste došli do ovih stranica jer to znači da želite da o našoj školi saznate više i možda razmislite o tome da nam se pridružite u misiji koja je u potpunosti posvećena unapređenju obrazovanja u Srbiji i regionu. U ovom svetu koji se stalno menja, obrazovanje je ključ napretka. Zato nam jako bitno da u stvaranju narednih generacija mladih, motivisanih i ambicioznih ljudi upravo mi budemo ta inspirativna nit koja će im dati snagu da svet učine boljim mestom.

Profesori zaposleni u našoj školi nisu samo stručni da prenesu znanje u okviru svojih predmeta, već su i izuzetno emotivno inteligentni u radu sa mladim ljudima, kojima je potreban autoritet, ali i prijatelj, pa je spremnost prilagođavanja situaciji i pronalaženje načina da se učenici motivišu jedan od prioritetnih uslova za rad u našoj školi. Ovo nije mesto gde se uloga profesora završava školskim zvonom, već sredina koja je posvećena učenicima kako obrazovno tako i vaspitno. Dobrim primerom odnosa prema radu, odgovornošću prema obavezama, moralnim kodeksom i akademskom aspiracijom, naši profesori predstavljaju uzor svojim učenicima, a to je privilegija retkih.

Metodološki zasnovana na principima kreativnog mišljenja, nastava u našoj školi nije ex cathedra monolog, već interaktivna komunikacija, u kojoj se podstiče aktivno učešće svih učenika. Na ovaj način, profesori su u prilici da prepoznaju kvalitete i osobenosti svakog učenika, da mu pomognu da ih iskaže na najbolji mogući način i motivišu ga da radi na sebi. Bez obzira da li pomažu u razvijanju talenata ili prevazilaženju poteškoća u učenju, uloga profesora kao mentora je od velikog značaja u građenju etosa škole.

Savremena u svakom smislu, naša škola neguje različitosti i poštuje integritet svakog profesora i učenika. Osnivač naše škole je multinacionalna kompanija LINK Group, koja se veoma uspešno bavi edukacijom i sertifikacijom u oblasti informacionih tehnologija i savremenog poslovanja, ostvarujući misiju podizanja nivoa školstva u oblasti profesionalnog, visokog i srednjoškolskog obrazovanja. Mi smo, kao što je rekao Njutn, džinovi na čijim ramenima stoje oni koji će jednog dana videti dalje od drugih. Ako i sebe vidite tako, onda ste na korak do ostvarivanja svih svojih profesionalnih težnji. Potrebno je još samo malo dobre volje da nam se predstavite kako bismo znali da tamo negde postoji još neko ko sa nama deli istu misiju.

S poštovanjem,
Vaša Savremena gimnazija

Predstavite se


 

Učenici Savremene gimnazije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letnja škola Savremene gimnazije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naša škola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.