International School postala UCAS registrovani centar

UCAS registrovani centar

Učenici International School će imati olakšan put do britanskih univerziteta.

To je moguće nakon što je International School zvanično postala UCAS registrovani centar koji će im pomoći da lakše dođu do prestižnih univerziteta u Velikoj Britaniji zahvaljujući brojnim benefitima koje nudi ovo članstvo.

Šta je UCAS (Universities and Colleges Admissions Service)?

Servis za univerzitetske i koledž prijave (UCAS) jeste organizacija sa sedištem u Velikoj Britaniji čija je glavna uloga pomoć pri apliciranju na britanske univerzitete. On pruža budućim studentima i njihovim roditeljima i školama pomoć pri apliciranju i besplatne informacije i savete sa ciljem da se maksimalno olakša proces prijave i pritom reši svaki problem sa kojim se zainteresovani za upis susretnu.

Kako je International School postala UCAS registrovani centar, učenici završne godine koji žele da nastave svoje školovanje u Velikoj Britaniji će moći mnogo lakše da prođu proces prijave.

Kako aplicirati kroz UCAS registrovani centar

Kako većina univerziteta u Velikoj Britaniji koristi UCAS servis, učenici koji planiraju da studiraju na nekoj od tih obrazovnih institucija moraju da se prijave preko UCAS registrovanog centra, a učenici International School će to raditi direktno u školi.

Kako bi se olakšao proces upisa, na njihovom sajtu se nalazi niz tekstova i video-snimaka koji na jednostavan način pojašnjavaju kompletan proces.

Pogledajte jedan od njih i saznajte kako se odvija prijava za UCAS:

Prilikom razmatranja prijave gledaju se: kvalifikacije, sadržaj i kvalitet propratnog pisma – gde se mogu videti razlozi interesovanja učenika za određenu oblast, kvalitet i sadržaj referenci, znanje i posvećenost, kvalitet pisanja i nivo artikulacije – tako da proces apliciranja na ove univerzitete nije toliko jednostavan kao što možda deluje. Ali učenike International School jeste – jer je škola, kao registrovani centar, za njih obezbedila sve važne informacije na jednom mestu.

International School je pravi put do univerziteta u Velikoj Britaniji

International School kao UCAS registrovani centar pomaže učenicima da uspešno prođu kompletan proces i ima jedinstven pristup aplikacijama učenika tokom procesa prijavljivanja.

Učenici će na ovaj način redovno dobijati podsetnike za ispravke u okviru svoje aplikacije, uz savete na koji način je to najbolje učiniti. Dodatna prednost je pravovremeno upoznavanje učenika sa najnovijim informacijama u procesu apliciranja kroz mesečne mejlove. Ove podatke International School dobija direktno od UCAS organizacije, pa su sve informacije koje pruži 100% pouzdane. 

International School je tu za svoje učenike i kad se proces apliciranja završi. Kao UCAS registrovani centar, škola će pratiti kompletan proces – od slanja prijave do trenutka kada je visokoškolska ustanova u Velikoj Britaniji prihvati. Na ovaj način International School ima uvid u to gde se aplikacija trenutno nalazi, da li je neka škola odgovorila i konačno – gde je učenik primljen. 

Šta ovo članstvo znači savremenim učenicima?

Kako bi se učenici što bolje informisali o mogućnostima školovanja u Velikoj Britaniji, UCAS je pripremio vrlo korisne informacije. Aplikanti će moći da odluče kako da oblikuju svoje motivaciono pismo uz jasne smernice o tome koje je informacije u njemu potrebno navesti; dobijaće novosti u vezi sa datumima i procesom apliciranja na britanske fakultete i na školski imejl primaće informacije kreirane na osnovu njihovih interesovanja kad je reč o oblastima i fakultetima.  

U International School će dobiti i odgovore na sva pitanja u vezi sa upisom. Ako škola ne bude u mogućnosti da odmah pruži potrebnu informaciju, učenicima će pomoći neko iz UCAS centra ko će školi proslediti adekvatne podatke.

Informacije o školovanju koje su važne i za roditelje

Roditelji mogu vrlo lako da se uključe u proces pripreme za školovanje kada im dete pohađa školu koja je registrovani UCAS centar.

Kako bi na najbolji način podržali buduće studente, roditelji mogu da računaju na veliki izbor informacija. Tu su naravno i stručnjaci iz International School koji će, poznajući talente i uspehe učenika, na najbolji način pomoći roditeljima.

U mesečnom newsletteru će roditelji tokom cele godine dobijati najnovije informacije i savete o procesu apliciranja, a uz pomoć online alata za pomoć  uvideće na koje se sve načine plaća školovanje na određenom univerzitetu, kako se finansira studentski život, kojim putem se vrše prijavljivanja, da li i kada postoje otvorena vrata i još mnogo toga.

Kembridž učenici ostvaruju izuzetne uspehe na UK univerzitetima

Istraživanje koje je sproveo UCAS otkrilo je da učenici koji se školuju po Kembridž sistemu (Cambridge International A Level) imaju prolaznost od 95% na visokoškolskim ustanovama. U periodu od 2014. do 2017. godine primljeno je ukupno 67.700 učenika. 

Studija je pokazala da je od ukupno primljenih učenika čak 62 posto primljeno u elitne institucije poput Kembridža, Oksforda, Edinburga, Durama i Londonske škole ekonomije. To je izuzetan uspeh, s obzirom na to da samo 28 posto svih aplikanata upiše ove prestižne institucije.

Istraživanje otkriva i da se broj Kembridž učenika koji upisuju univerzitete u Velikoj Britaniji duplirao, baš kao i broj učenika International School koji žele tamo da nastave studiranje.

Savremena gimnazija

Ovaj program se izvodi u International Schoolu, koji je, kao i Savremena gimnazija, deo LINKgroup Edu Alliance.

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren! Prijavite se ovde »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.