PLAN I PROGRAM ZA IT SMER NA KOMBINOVANOM PROGRAMU

IT kombinovani smer predstavlja jedinstven spoj nacionalnih, IT predmeta i najkvalitetnijeg međunarodnog obrazovanja, koji objedinjuje gimnazijske predmete nacionalnog smera, inovativne IT predmete i predmete Cambridge International programa koje učenici pohađaju na engleskom jeziku.

Rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije br. 022-05-00030 /95-03, od 24.05.2018. godine, Savremena gimnazija dobila je dozvolu da sprovodi nastavni plan i program za učenike sa posebnim sklonostima ka računarstvu i informatici (IT smer), dok se na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nalazi se među svim akreditovanim osnovnim, srednjim i visokim školama i fakultetima u Srbiji pod brojem 1882.

Skeniran dokument

U tabeli ispod možete videti spisak svih predmeta IT Kombinovanog programa.

Obavezni predmetiIIIIIIIV
Srpski jezik i književnost4334
Engleski jezik2222
Istorija22- -
Geografija22--
Muzička kultura1---
Fizika2334
Hemija22--
Fizičko i zdravstveno vaspitanje2222
Matematika5555
Diskretna matematika--2-
Biologija--33
Psihologija-2--
Likovna kultura--1-
Sociologija---2
Filozofija---2
Primena računara322-
Programiranje553-
Računarski sistemi2---
Operativni sistemi i računarske mreže-2--
Objektno orijentisano programiranje--4-
Baze podataka--23
Programske paradigme---3
Veb programiranje---2
Izborni programiIIIIIIIV
Građansko vaspitanje/Verska nastava1111

*Za učenike koji nastavu slušaju na maternjem jeziku nacionalne manjine

Obavezni Kembridž predmetiIIIIIIIV
Engleski jezik 111--
Engleski jezik 2--12
Informacione tehnologije1111
Globalne perspektive i istraživanja211-
Biznis1111

* Uz predmet Biznis učenici dobijaju i onlajn-kurs.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.