Interaktivni sto za bolje učenje u grupi

Interaktivni stoInteraktivni sto učenicima Savremene gimnazije pomaže da lakše sarađuju prilikom učenja i da na potpuno interaktivan način stiču nova znanja i istražuju svet oko sebe.

Ovaj moderni uređaj, koji reaguje na dodir, (pomoću interaktivne olovke ili prsta) istovremeno može koristiti više osoba, a njegov najvažniji cilj jeste saznavanje kroz igru, što kod učenika razvija i jača želju za učenjem.

Zahvaljujući dizajnu koji podstiče veće angažovanje i bolju saradnju, već se koristi u brojnim obrazovnim institucijama širom sveta, a sada vam je dostupan i u Savremenoj gimnaziji.

Interaktivni sto ne koriste samo učenici, već i profesori. Uz mnogobrojne aktivnosti koje nudi, interaktivni sto olakšava profesorima da kreiraju zanimljive lekcije za čas i da pripreme interesantne kvizove, i tako učenicima ožive suvoparno gradivo, a u kombinaciji s projektorom i računarom, čini časove stvarno drugačijim.

Interaktivni sto

Prednosti korišćenja interaktivnog stola u nastavi:

 • bolja saradnja među učenicima
 • jačanje timskog duha
 • efikasnije i kreativnije učenje u grupi
 • istovremeno učešće i učenika i profesora
 • jednostavna upotreba
 • fleksibilno učenje
 • mogućnost premeštanja iz učionice u učionicu
 • razvijanje digitalnih veština učenika
 • učenje kroz igru
 • podstiče kreativnost i motivaciju učenika
 • doprinosi jačanju komunikacionih veština i liderstva
Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.