PREDSEDNIK KOMPANIJE

shlajfna

 

Valentin Kuleto

Prof. dr Valentin Kuleto je predsednik međunarodne kompanije LINK group (www.link-group.eu), koja posluje u više evropskih zemalja. LINK group je regionalni lider u oblasti profesionalnog obrazovanja, obrazovanja na daljinu i obrazovnog softvera.

Dr Kuleto je osnivač Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije (www.its.edu.rs), visokoškolske ustanove posvećene obrazovanju inženjera iz oblasti programiranja, elektronskog poslovanja, računarske multimedije i IT menadžmenta. Takođe je osnivač dve privatne srednje škole ‒ Srednje škole za informacione tehnologije (www.iths.edu.rs) i Savremene gimnazije (www.savremena-gimnazija.edu.rs).

Magistrirao je u oblasti teorijske zasnovanosti implementacije softverske platforme za učenje na daljinu i doktorirao na istraživanjima problema adaptibilnog personalizovanog modela sistema za učenje na daljinu.

Projektant je, idejni začetnik i vođa projekta realizacije nekoliko obrazovnih softverskih rešenja: prve domaće softverske platforme za učenje na daljinu — LINK Distance Learning System, informacionog sistema za visoko i srednje obrazovanje i softvera za testiranje i učenje — Testing and Learning System.

Osim toga, pod njegovim vođstvom su kroz kompaniju SoftLINK (www.link-softsolutions.com) realizovana brojna poslovna softverska rešenja, od kojih izdvajamo sledeća: sistem za upravljanje ljudskim resursima — Human Resources Information System, softver za upravljanje web portalima — Content Management System, generalni upravljački informacioni sistem za mala i srednja preduzeća — Business Information System i dr.

Objavio je više stručnih radova na domaćim i međunarodnim skupovima, iz oblasti elektronskog poslovanja, projektovanja i primene obrazovnog softvera i učenja na daljinu.

Vodio je i uspešno realizovao veliki broj softverskih projekata korporativnog zahvata, projekata poslovanja zasnovanog na internetu, kao i implementacije softverskih rešenja u visokoškolskim ustanovama. Posebno se ističe njegova ideja široke primene e-marketinga u obrazovanju, jedinstvena u regionu.

Rezultat njegovog rada je i prva obrazovna televizija u regionu ‒ ObrazovnaTV.

Aktivnosti prof. dr Kuleta u visokom i srednjem obrazovanju prvenstveno su usmerene na promociju obrazovanja kao najvažnijeg pokretača razvoja privrede i društva, kao i na neprestano poboljšanje kvaliteta nastave, istraživanja i razvoja, kako u okviru obrazovnih ustanova koje vodi, tako i u kompaniji LINK group u celini.

Više o profesionalnim aktivnostima i interesovanjima Prof. dr Kuleta možete saznati na njegovom profesionalnom blogu www.valentinkuleto.com

 

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.