Besplatni online kursevi matematike za učenike Savremene

OK matematika

 

Kreativna, dinamična i interesantna - u Savremenoj gimnaziji matematika je OK.

Savremena gimnazija je deo velikog LINK group obrazovnog sistema, u čijem se sastavu, između ostalih, nalazi i novi, napredan edukativni servis – OKmatematika. Zahvaljujući tome, učenicima Savremene gimnazije dostupni su dodatni online kursevi matematike putem jedinstvene platforme za učenje na daljinu OKmatematike.

Na taj način, sve što im nije jasno, nisu stigli da nauče na redovnoj nastavi ili da pitaju profesora, mogu potražiti i naučiti na OKmatematici. Tako im je znanje uvek na dohvat ruke.

Šta je OKmatematika?

Najnoviji edukativni projekat LINK group-e, OKmatematika, namenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola da na neobičan način nauče, razumeju i savladaju matematiku.

Kako bi učenicima omogućila lakše, zanimljivije, interaktivno sticanje znanja, OKmatematika za izradu nastavnih materijala koristi matematički video-rad, kratak film, po formatu, stilu i dinamici prilagođen današnjem gledaocu, naviknutom na YouTube. Ovi materijali su pažljivo osmišljeni i profesionalno snimljeni, režirani i montirani tako da jasno, sažeto i precizno prenose određeni element matematičkog znanja. Nizovi matematičkih video-radova čine prirodnu sekvencu koju učenik prati dok uči, uz mogućnost provere znanja u testovima koji su mu na raspolaganju.

Kako učenici Savremene gimnazije mogu da uče matematiku?

Časovi OKmatematike održavaju se u sigurnom hi-tech okruženju koje učenicima omogućava postizanje maksimalnih rezultata za kratko vreme. Glavnu ulogu u tome igra posebno razvijena tehnološka platforma Beehive, koja koristi internet kao svima dostupan infrastrukturni medijum i omogućava pristup hiljadama pažljivo osmišljenih i vrhunski realizovanih matematičkih filmova, pitanja, testova i provera znanja, pomoćnih materijala i ostalih didaktičkih sredstava.

OKmatematiku su osmislili kreativni profesori koji će vam pokazati koliko je matematika OK i naučiti vas da je zavolite i uvidite svu njenu lepotu.

profesori na OK matematika

 

 

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.