Najsavremeniji multimedijalni studio za savremene gimnazijalce

Da učenici razvijaju svoj talenat u školi

Savremena gimnazija svojim učenicima pomaže da razvijaju svoju muzikalnost, zbog čega im je obezbedila i najmoderniji Savremeni multimedijalni studio, koji je opremljen najkvalitetnijim muzičkim instrumentima i uređajima. U njemu učenici ne usavršavaju samo svoje muzičke talente već imaju mogućnost da uče sve o osnovama produkcije koristeći najsavremeniju tehnologiju koja im je na raspolaganju.

Savremeni multimedijalni studio

Multimedijalni studio koji se nalazi u prostorijama Savremene gimnazije u Beograđanki sastoji se od profesionalno opremljene takozvane gluve sobe i recording studija. Odlična zvučna izolacija ne ometa izvođenje nastave i daje našim mladim umetnicima slobodu da u svakom slobodnom trenutku pevaju, sviraju i komponuju, uživajući u svom talentu.

Profesionalna oprema za njihov bezgranični talenat i kreativnost

Multimedijalni studio u Beograđanki napravljen je da bi pomogao učenicima da slobodno izraze svoju muzikalnost. Da je razviju, unaprede, a neki čak i tek otkriju. U saradnji sa profesorima i menadžerom školskog benda svakodnevno mogu da stvaraju i ispituju svoju muzičku nadarenost, ali i da saznaju da li je ova vrsta umetnosti za njih. A uz muziku uvek idu i dobar provod, druženje i smeh.

Mesto gde nastaje čarolija

Iako je odlično zvučno izolovan, Savremeni multimedijalni studio izdvojen je kako ne bi remetio školski plan i program. Najveći prostor Savremenog multimedijalnog studija zauzima takozvana gluva soba, stacionirana u desnom delu studija, u kojoj počinje kreativni proces stvaranja. Zidovi ove prostorije, u koju može da stane čak 20 ljudi, obloženi su sunđerastim piramidalnim pločama i izolovani mineralnom vunom i predgradnim gipsanim zidovima, koji ne dozvoljavaju refleksiju zvuka među zidovima, kao ni van sobe, što daje odlične akustičke uslove neophodne za kvalitetno stvaranje zvuka.

Ovo je prostorija u kojoj najviše vremena provode sami izvođači (instrumentalisti i vokalisti), jer se u njoj nalazi kompletna postavka, koju čine Yamaha klavijatura, akustični bubnjevi, električne gitare i Marshal gitarsko pojačalo, ozvučenje i dinamički i instrumentalni kondenzatorski mikrofoni, među kojima i nezaobilazni deo svih prestižnih muzičkih studija – mikrofon Neumann U87ai.

Publika je uvek dobrodošla

Odmah ispred stejdža na kom se uvežbavaju savremeni učenici nalazi se prostor za publiku, koja ovde može da sedne i uživa u muziciranju mladih i talentovanih učenika. Među prvim fanovima koji su propratili probe savremenih gimnazijalaca našli su se profesori, koji su posvedočili kvalitetu ne samo Savremenog multimedijalnog studija već i talentu koji neguju savremeni gimnazijalci. 

Scena na kojoj gimnazijalci briljiraju

Na ovom stejdžu, pored generalnih proba, učenici održavaju i nezaboravne nastupe za posetioce koji nisu deo Savremene gimnazije. U njihovim pevačkim, glumačkim i plesnim umećima mogu da uživaju svi zainteresovani, a škola blagovremeno obaveštava publiku o repertoaru koji se izvodi na sceni ovog Savremenog multimedijalnog studija.

Prvi hit gimnazijalaca nastao je ovde

Multimedijalni studio je već iznedrio prvi muzički projekat. Reč je o novogodišnjoj pesmi učenika Savremene gimnazije i International School Savremene koji su prvi ispitali njen kvalitet.

Poslušajte kako zvuči prvi hit koji je nastao ovde:

Recording room za final touch i potpuni doživljaj

Kroz staklo zvučno izolovanog zida takozvane gluve sobe vidi se nastavak ovog futuristički opremljenog multimedijalnog studija – tonska soba. Kada se u prvoj sobi snimi vokal ili samo instrumentalni deo, u recording roomu se miksuje (podešava se nivo glasnoće instrumenata i efekata), nakon čega sledi mastering, koji pesmi daje boju, a tonove čini punijim.

U njoj se učenici po prvi put upoznaju sa analognim spravama koje se koriste u kreiranju pesama, a zajedno sa svojim menadžerom uče osnove muzičke produkcije. Kada se snimi vokal ili samo instrumentalni deo, sve snimljene komponente se dalje obrađuju ovde pomoću Tascam DM-4800 miksete, koja ima paletu ekvilajzera i dosta kompresora, zbog čega spada među najtraženije miksete u svetu muzike. Na njoj učenici stvaraju novi miks signala, a pomoću UAD LA-2A i UAD 1176LN kompresora stvaraju muziku bez ikakvih šumova.

Pogledajte kako izgleda prvi spot školskog benda Gimnazijalci, koji je nastao u Savremenom multimedijalnom studiju:

Ono što se posebno izdvaja u savremenom recording roomu jeste Mastering kompresor SPL Iron, koji pruža prijatnu, melodičnu kompresiju, a s druge strane se odlično prilagođava savremenim uslovima.

Sa ovakvim uređajima u tonskoj sobi Savremenog multimedijalnog studija učenici mogu da nauče sve korake da bi stvorili kvalitetnu muzičku numeru.

Masters of Sound – sekcija za zaljubljenike u zvuk

U Savremenu gimnaziju ide dosta učenika koji se bave muzikom – od pevanja, preko sviranja, pa sve do plesa. Iako nije u obavezi da svojim učenicima obezbedi multimedijalni studio koji je opremljen najkvalitetnijim muzičkim instrumentima i uređajima (muzičke sekcije spadaju u dodatne, vannastavne aktivnosti), Savremena gimnazija je oživljavanjem ovog muzičkog kutka pokazala da brine o afinitetima i težnjama svojih učenika sa željom da ih još više podstakne i usmeri.

Uros Krstović

Ovakav pristup i objašnjavanje muzike od nule pomažu učenicima da razumeju njenu suštinu i prepuste se njenim čarima, Uroš Krstović, menadžer školskog benda

Tako savremeni gimnazijalci u školi imaju sekciju Masters of Sound, na kojoj uče osnove muzičke produkcije i okušavaju svoj muzički talenat u Savremenom multimedijalnom studiju u Beograđanki, u kom imaju najbolje uslove, po ugledu na vodeće muzičke studije širom sveta.

Uz pomoć menadžera školskog benda, savremeni gimnazijalci na sekciji uče da sviraju muzičke instrumente, eksperimentišu sa zvukom i usavršavaju produkciju i snimanje zvuka.

Mesto za druženje i dobru zabavu

Međutim, u Savremenom multimedijalnom studiju učenici ne provode vreme samo kada su na sekciji Masters of Sound. On je doslovno postao njihova druga kuća, čak i onda kada se časovi završe.

„Ovde ne borave samo učenici Savremene gimnazije. Često ugostimo i učenike International School Savremene, kojima nije teško da posle časova dođu iz Šumatovačke u Palatu Beograd da bismo zajedno radili na novim projektima”, ističe Vojin Trivanović, učenik Savremene gimnazije, koji, kako kaže, i sam najviše voli da provodi vreme na ovom mestu. Utisci učenika ipak su na kraju najbolja potvrda kvaliteta, što je i ovde slučaj.

Zavirite u Savremeni multimedijalni studio i pogledajte šta on sve nudi talentovanim gimnazijalcima »

 

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.