Pomoć pri izboru fakulteta i u pripremi za prijemni ispit

Savremenim učenicima na raspolaganju su brojni servisi za lakši upis na fakultete, besplatno

Pripremanje za prijemni ispit je dugotrajan proces pun izazova. Zbog toga Savremena gimnazija nudi svojim učenicima priliku da se na pravi način pripreme koristeći sve prednosti modernih tehnologija, tako što im je omogućila određene pogodnosti koje višestruko olakšavaju ovaj proces.

Priprema za fakultet

Pomoć u pripremi za prijemni ispit

Priprema za prijemni ispit je proces gde je svaka pomoć dobrodošla. Svaka informacija je izuzetno vredna, kao i prilika da se usavrše znanja neophodna kako bi se upisao željeni fakultet ili viša škola. Upravo to nude servisi koje učenici Savremene gimnazije mogu besplatno da koriste kako bi se što bolje spremili za prijemni ispit.

Maturang aplikacija – testovi znanja iz prethodnih godinaMaturang

Maturang je aplikacija posvećena upisu na fakultete i visoke škole, koja sadrži testove sa prijemnih ispita fakulteta i visokih škola koji su se polagali ranijih godina.

Savremeni učenici proveravaju svoje znanje onlajn, za šta su im potrebni samo pristup računaru i internet konekcija. Maturang zatim rangira rezultate testova i kreira preliminarnu virtuelnu rang-listu za odabrani fakultet ili visoku školu.

Prijemni.rs – sve o visokoškolskim ustanovama i studentskom životu

Prijemni.rs

Prijemni.rs pruža informacije o visokom obrazovanju, pomaže mladima da odaberu akademsko usmerenje i da se pripreme za upis i studije na fakultetima i visokim školama.

Sve što je potrebno da savremeni gimnazijalci urade jeste da na sajtu odaberu fakultet za koji su zainteresovani i popune sve parametre i dobiće sve informacije o željenom fakultetu – koje vrste studija i smerove fakultet ima, kakvu saradnju ima sa ostalim svetskim fakultetima, kratku istoriju fakulteta itd.

Šta da studiram – testovi za profesionalno usmeravanje

Šta da studiram

Da bi savremenim gimnazijalcima upis na fakultet bio što lakši, na sajtu „Šta da studiram”, a u okviru školovanja u Savremenoj, oni mogu rešiti besplatan test „Šta da studiram”, koji će im pomoći da donesu pravu odluku prilikom odabira oblasti studija.

Pored toga, učenici dobijaju i izveštaj „Koje studije donose siguran i dobro plaćen posao”, koji je sačinio tim vrhunskih stručnjaka kako bi učenicima olakšao izbor fakulteta.

Prijemni-ispit – testovi i rezultati testova iz različitih oblasti

Prijemni ispit

Prijemni-ispit.com je još jedan od načina na koje savremeni gimnazijalci mogu da provere koliko su spremni za prijemni ispit.

Učenici ovde mogu da pronađu aktuelne testove za prijemne ispite za fakultete i visoke škole koji im pomažu da budu 100% spremni za prijemni ispit koji ih očekuje.

Učenici onlajn-testove mogu rešavati neograničen broj puta, a na kraju svakog testa odmah saznaju na koja su pitanja tačno odgovorili, a na koja nisu.

Doktor za karijeru – za sve koji nisu sigurni šta da upišu ili jednostavno žele više informacija

Doktor za karijeru„Doktor za karijeru” je program podrške namenjen svima kojima je potrebno usmerenje u pogledu daljeg školovanja i izbora svog budućeg poziva. Učenicima omogućava da spremno dočekaju fakultetsko doba – na fakultetu koji najviše vole i koji je najbolji izbor za njih.

Savremeni učenici koji su 4. razred u okviru Paketa za studente mogu da rešavaju čak 7 tipova testova: test profesionalnih interesovanja, test opšte informisanosti, test stilova učenja, test za male preduzetnike, test sklonosti predrasudama o zanimanjima, test spremnosti za studije u inostranstvu i test adaptacije i snalaženja u svetu rada.

Uz ove servise Savremena svojim učenicima olakšava pripremu za prijemni na fakultete i pomaže im da spremni dočekaju nove izazove koji ih čekaju u budućnosti.

 

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.