OPŠTI KOMBINOVANI SMER

OPŠTI KOMBINOVANI SMER

Opšti kombinovani smer Savremene gimnazije predstavlja kvalitetan spoj Nacionalnog i Kembridž programa, koji učenicima u velikoj meri olakšava proces učenja i sticanja novih veština i znanja.

Ovaj smer nudi sveopšte, gimnazijsko obrazovanje, koje je upotpunjeno predmetima, poput filozofije, logike, latinskog jezika, psihologije, sociologije i ustava i prava građana. Sa druge strane, holistički pristup obrazovanju zaokružen je dodatnim časovima, koji se izvode na engleskom jeziku, po zvaničnom Kembridž programu. Uz bilingvalnu nastavu učenici imaju priliku da usvoje najbolje moguće obrazovanje iz oba obrazovna sistema.

Opšti kombinovani smer: Savršen spoj nacionalnog i sistema zapadnoevropskim zemljama i SAD-a

Uspešnom kombinacijom predmeta iz Nacionalnog i Cambridge International programa pred naše učenike stavljamo ambiciozan, ali izuzetno kvalitetan kurikulum.

Pogledajte plan i program »

Nacionalni program se zasniva na zvaničnom nastavnom planu i programu koji važi u Republici Srbiji, ali je dopunjen i unapređen naprednom metodikom kako bi naši učenici dobili što kvalitetnije i savremenije obrazovanje.

Dodatni Kembridž predmeti uvedeni su sa idejom da učenike upoznaju sa konceptom obrazovanja koji se primenjuje u zapadnoevropskim zemljama i SAD, a koji se po svojim ciljevima i ishodima razlikuje od srpskog koncepta obrazovanja. Tako naši učenici, nakon nastave na srpskom, u popodnevnim časovima mogu da prate nastavu na engleskom.

Ovakav pristup nastavi podstiče kreativno mišljenje i unapređuje veštine analize i sinteze, koje su učenicima potrebne ne samo kao školske, već i kao životne veštine koje će im obezbediti sigurnu i uspešnu akademsku budućnost.

Dvostruka diploma koja otvara vrata prestižnih univerziteta u zemlji i inostranstvu

Dvostruka diploma

Prednost dvostruke diplome, nacionalne i internacionalne učenicima Opšteg kombinovanog smera Savremene gimnazije daje dobru odskočnu dasku za nastavak školovanja.

Učenici koji završe ovaj smer u posebnoj su prednosti u odnosu na svoje vršnjake, s obzirom na to da su se tokom školovanja na srpskom i engleskom jeziku, znanjem koje su usvojili i diplomama koje su stekli, na najbolji način pripremili za upis na fakultete u Srbiji i u inostranstvu. Njima su sva vrata otvorena.

Pored toga, imamo ugovore sa privatnim fakultetima u Srbiji o prvenstvu upisa naših učenika. Učenici koji završe Savremenu gimnaziju imaju pravo direktnog upisa na Visoku školu za informacione tehnologije (ITS), kao i na Fakultet savremenih umetnosti (FSU), koji su deo našeg obrazovnog sistema.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.