Besplatne radionice za četvrtake

Kako napisati dobar CV i zašto je važno imati ga već u srednjoj školi?

Savremenim učenicima je CV bitan ne samo za kasniji dolazak do posla već im otvara i vrata prestižnih visokoobrazovnih ustanova.

Kako bi pomogla gimnazijalcima da se što bolje pripreme za naredni korak koji će im obezbediti uspešnu budućnost, Savremena za učenike 4. razreda organizuje veoma korisne radionice na kojima se učenici upoznaju sa pravilnim pisanjem CV-ja i načinom prijavljivanja za fakultete, prakse i, na kraju, posao.

dve devojke čitaju dokument kako napisati dobar CV

Kvalitetan CV kao propusnica za ugledan fakultet i odličan posao

CV

Iako je u Srbiji ustaljeno da je CV važan za traženje posla, u inostranstvu to nije slučaj, jer je on potreban i za upis na priznate svetske univerzitete kojima nisu važne samo ocene, već i bogat CV.

Tako, recimo, kada učenici Cambridge International programa konkurišu na neke od univerziteta u inostranstvu pišu i CV koji se sastoji od aktivnosti učenika tokom školovanja. Vannastavne aktivnosti, volontiranja, takmičenja, radionice, seminari, letnje škole, humanitarni rad... Sve se to beleži u CV, koji je u tom slučaju prava preporuka za fakultete gde dobre ocene nisu garancija za upis. Što bogatiji CV – veće su šanse za upis željenog univerziteta.

Dakle, u Savremenoj gimnazijalci uče da pišu i CV za prijavljivanje na neki od fakulteta, ali i onaj koji mogu da koriste za dobijanje prakse, volontiranja, posla... „Kome sam namenio/la svoj CV” je ujedno i tema jedne od radionica, koju organizuje Savremena gimnazija u saradnji sa dokazanim stručnjacima iz ove oblasti.

Radionica „Kako napisati stvarno drugačiji CV”

Učenici četvrtog razreda Savremene gimnazije u okviru školovanja dobijaju mogućnost da sa stručnjacima nauče kako se pravilno piše Curriculum Vitae. Njima HR menadžeri na radionici „Kako napisati stvarno drugačiji CV” daju profesionalne savete koje savremeni gimnazijalci primenjuju u praksi, praveći svoje radne biografije.

Uz ove radionice, savremeni gimnazijalci imaju i dodatne testove za prijemni, detaljne informacije o fakultetima i profesionalno usmeravanje, a ovim Savremena pokazuje koliko joj je važno da učestvuje u stvaranju prosperiteta svojih učenika, razmišljajući ne samo o rezultatima koje postižu u srednjoj školi već i mnogo dalje – o njihovoj perspektivnoj budućnosti zasnovanoj na odličnom, čvrstom temelju koji su izgradili u Savremenoj gimnaziji.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.