KOMBINOVANI PLAN I PROGRAM

uvod u kombinovani plan i program

Kombinovani plan i program je jedinstvena kombinacija izabranih predmeta koja učenicima koji se opredele za ovaj program obezbeđuje najbolje elemente srpskog nacionalnog programa opšte gimnazije i međunarodnog programa Univerziteta u Kembridžu.

Na ovim časovima, na kojima je nastava isključivo na engleskom, učenici ne uče nastavne jedinice koje već postoje u srpskom nastavnom planu i programu, već samo diferencijalne, tj. nastavne jedinice koje postoje samo u Kembridž programu.

U tabeli ispod možete videti spisak svih predmeta kombinovanog programa.

Obavezni predmetiIIIIIIIV
Srpski jezik i književnost4444
Prvi strani jezik2243
Drugi strani jezik2222
Latinski jezik22--
Ustav i prava građana---1
Sociologija---2
Psihologija-2--
Filozofija--23
Istorija2222
Geografija222-
Biologija2222
Matematika4444
Fizika2232
Hemija2222
Računarstvo i informatika2211
Muzička kultura11--
Likovna kultura11--
Fizičko vaspitanje2222
Izborni predmetiIIIIIIIV
Građansko vaspitanje1111
Verska nastava1111
Obavezni izborni predmetiIIIIIIIV
Jezik, mediji i kultura 11--
Pojedinac, grupa i društvo 11--
Zdravlje i sport 11--
Obrazovanje za održivi razvoj 11--
Primenjene nauke 11--
Umetnost i dizajn 11--
Više o obaveznim izbornim predmetima pogledajte ovde.

 
Obavezni Kembridž predmetiIIIIIIIV
Engleski jezik 122--
Engleski jezik 2--22
Informacione tehnologije1111
Globalne perspektive i istraživanja221-
Biznis1123
* Uz predmet Biznis učenici dobijaju i onlajn-kurs.

AS-level predmeti nose 1 bod i traju jednu godinu, dok A-level predmeti nose 2 boda i traju dve godine.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2021/22. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.