Školske uniforme u Savremenoj gimnaziji

Savremena gimnazija ide u korak sa svetskim standardima u obrazovnom sistemu, a jedan od važnih elemenata jeste kodeks oblačenja u školi. Kako bi promovisali jednakost i moralne i etičke principe Savremene gimnazije, u školi je uobičajeno nošenje školskih uniformi kako za učenike tako i za profesore i ostalo zaposleno osoblje.

Učenici kao ambasadori Savremene gimnazije

Savremeni gimnazijalci s ponosom nose odeću sa obeležjima Savremene gimnazije, čime na jasan način pokazuju da su deo najuspešnije Kembridž gimnazije. Za učenike uniforma predstavlja najvredniji brend koji ukazuje na to da su znanja i veštine njihovi najjači aduti, dok je za profesore uniforma simbol pripadnosti vrhunskom pedagoškom timu i promovisanju savremenog pristupa obrazovanju.

Najsavremenije uniforme obojene su karakterističnim bojama za Savremenu gimnaziju, te kao i logo škole, i školske uniforme na slikovit način dočaravaju misiju i viziju Gimnazije.

Školske uniforme Savremene Gimnazije

Među uniformama dominiraju crvena, plava, zelena i žuta boja kao simboli hrabrosti, izazova, posvećenosti, društveno korisnih praksi, mladosti i inovativnosti koje nudi obrazovanje u Savremenoj gimnaziji. Obeležene poznatim grbom škole, uniforme su pravi odraz mladih i uspešnih ljudi koji se u Gimnaziji pripremaju da postanu oni koji će svojim znanjem i idejama promeniti svet.

Pored boja Savremene gimnazije, uniforme sadrže i elemente sive boje kao daška neutralnosti, ali i pripadanja timu, sa dodatkom crvene kao korporativne boje LINK groupa, osnivača škole. Čitava kombinacija upućuje na visok nivo profesionalnosti, inovativnosti i uspeha u radu i učenju. Upravo zato, učenici ali i zaposleni sa radošću nose uniforme i u njima predstavljaju prave ambasadore Savremene gimnazije gde god da se pojave.

Kako izgledaju školske uniforme učenika Savremene gimnazije?

Uniforma za učenike sastoji se od:

1. Polo majice sa logom škole kratkih i dugih rukava u bojama prilagođenim razredima:

 • u plavoj boji za učenike prvog razreda,uniforme
 • u zelenoj boji za učenike drugog razreda,
 • u crvenoj boji za učenike trećeg razreda,
 • u žutoj boji za učenike četvrtog razreda.

2. Opreme koju učenici moraju da koriste za vreme trajanja časova fizičkog vaspitanja:

 • bele majice kratkih rukava sa logom škole,
 • donjeg dela trenerke u sivoj boji sa logom škole (devojčice i dečaci),
 • šortsa u sivoj boji sa logom škole (dečaci)
 • helanki u crnoj boji (devojčice),
 • gornjeg dela trenerke.

 

Kako izgledaju uniforme profesora Savremene gimnazije?

Uniforma za profesorke sastoji se od:

 • sivih i crnih pantalona / suknje,
 • bele košulje / bele polo majice,
 • crvenog sakoa / kardigana i
 • crvene ešarpe.

Uniforma za profesore sastoji se od :

 • sivih i crnih pantalona,
 • bele košulje / bele polo majice i
 • crnog ili sivog džempera.

Osoblje zaduženo za obezbeđenje, održavanje higijene i rad u restoranu ima uniformu propisanu u skladu sa propisima firme sa kojom škola ima potpisan ugovor o saradnji.

Pravila koja promovišu ravnopravnost

Pravilnikom o školskoj uniformi i kodeksu oblačenja propisuje se nošenje školske uniforme kojom se promoviše zajednički sistem vrednosti kao i etičke smernosti i ponašanje članova škole. Svi učenici, roditelji/staratelji, profesori i ostali zaposleni poštuju utvrđena pravila oblačenja i nošenja propratnih odevnih i modnih predmeta.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.