ZAŠTO DA UPIŠETE SVOJE DETE U SAVREMENU GIMNAZIJU?

shlajfna

Težnja svakog od nas jeste da svom detetu priuštimo samo najbolje. Mi smo to Vašem detetu i omogućili. Savremena gimnazija je ono najbolje što jedna edukativna ustanova može da pruži. Naš cilj je da pomognemo Vašem detetu da ostvari uspeh, a njegov uspeh je ogledalo Vaše brige i pravog izbora.

Zašto smo baš mi taj pravi izbor?

  • Najviši standard obrazovanja

U našoj školi učenici dobijaju visok standard obrazovanja zato što verujemo da je obrazovanje pokretačka snaga budućnosti. Naši profesori mnogo pružaju, ali mnogo i traže zauzvrat: odgovornost, poštovanje, trud i znanje. U ovoj školi svaka ocena predstavlja objektivnu evaluaciju intelektualnog napora uloženog u rad, što kod učenika razvija odgovornost prema učenju. Na taj način, zajedno sa učenicima, negujemo moralno zdravu sredinu u kojoj se cene prave, tradicionalne vrednosti obrazovanja uz inovativan pristup nastavi.

  • Profesor kao akademski autoritet i mentor

Iako je Savremena gimnazija nova škola, profesori koji u njoj rade su iskusni pedagozi sa višegodišnjim iskustvom i izuzetnom stručnošću. Izbor profesora za rad u našoj školi trajao je dugo ne zato što je procedura spora, već zato što smo birali zaista najbolje, vođeni poslovicom da „nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati”. Ukratko, naši profesori su strogi, ali pravedni.

  • Poštovanje integriteta svakog učenika

Za nas je sreća Vašeg deteta na prvom mestu. Zbog toga nam je jako bitno da se svaki učenik oseća prihvaćenim, da su njegovi talenti prepoznati i razvijani, a ako mu je potrebna pomoć u savladavanju gradiva, tu smo da pomognemo da se i poteškoće prevaziđu. Vaše dete nikada neće imati osećaj da je prepušteno samo sebi ili zaboravljeno u mnoštvu druge dece. Poštovanjem integriteta svakog učenika razvijamo njegovo samopouzdanje i ohrabrujemo ga da sigurnim koracima ide ka svom cilju.

  • Inovativna metodika nastave

Iako smo, u pedagoškom smislu, ostali verni tradicionalnim vrednostima, metodički je naša nastava inovativna i unapređena na više načina. Kao prvo, profesori, iako strogi u svojim zahtevima, podstiču interaktivnost na časovima, angažovanje učenika i negovanje talenata. Svi teorijski elementi nastave imaju i svoju praktičnu primenu tako da učenici usvajaju znanje na komplementaran način. Uz sav rad na času, učenicima je na raspolaganju i onlajn platforma za pomoć pri učenju u kojoj se nalaze sva predavanja u elektronskom formatu, kao i dodatni materijal za one koji žele da nauče još više. Upotrebom informacionih tehnologija u učionici i van nje, želimo kod Vašeg deteta da razvijamo elektronsku pismenost, a kroz razne sekcije i radionice da ga spremimo za životne veštine koje su, u ovom svetu koji se brzo menja, jednako bitne kao i znanje.

  • Bilingvalni program

U našoj školi učenici imaju mogućnost da se opredele da li nastavu žele da prate na srpskom ili na engleskom, tj. da li žele da prate nacionalni ili Kembridž program. Za one koji bi možda želeli da prate nastavu na engleskom, a nisu na jezičkom nivou koji je potreban za savladavanje gradiva, organizujemo poseban program pripreme. U zavisnosti od toga za koji program su se opredelili, učenici dobijaju ili nacionalnu ili Kembridž diplomu, a za one najambicioznije postoji mogućnost i dvostruke sertifikacije.

  • Savremeni prostor za učenje i druženje

Moderna četvorospratna zgrada u centru Beograda opremljena je najsavremenijim nastavnim pomagalima, dobrim osvetljenjem, ergonomskim stolicama i interaktivnim tablama. U Savremenoj gimnaziji postoji ugodan kutak gde učenici mogu da pričaju i uživaju sa svojim društvom u trenucima kad nema nastave. U prijatnom ambijentu školskog restorana mogu da ručaju ili da sede za vreme odmora. Ako, pak, učenik želi da iskoristi svoje slobodno vreme u radu ili čitanju, na raspolaganju su mu savremeno opremljeni IT kabinet i biblioteka na srpskom i engleskom.

  • Bezbednost u Gimnaziji i okolini

U vremenima kada su pred decom mnogobrojni izazovi, naša škola se obavezala na to da ti izazovi budu moralno opravdani i bezbedni kada je reč o njihovom boravku u Gimnaziji. Zato je u školi postavljen sigurnosni sistem. Svaki učenik ima svoju karticu koju provlači kroz senzor pri svakom ulasku i izlasku iz zgrade, a učenik mora da se javi svom mentoru ako, iz nekog razloga, Gimnaziju mora da napusti za vreme nastave. Roditelji mogu da prate redovnost pohađanja nastave svog deteta u elektronskom dnevniku, a u obavezi su da mentora na vreme obaveste da je njihovo dete sprečeno da dođe u školu.

  • Roditelj kao partner u obrazovnom procesu

Kao i svaka škola, i naša ima mana, ali mi se trudimo da ove mane ispravimo tako što slušamo Vaše savete i zahteve. Iskreno verujemo da je jako partnerstvo između Gimnazije i roditelja preduslov za siguran i uspešan put kojim Vaše dete ide ka uspehu. Stoga želimo da Vas ohrabrimo da nam kažete šta sve možemo da uradimo za Vas i za Vaše dete, kako biste u našoj školi prepoznali mesto u kom je Vaše dete srećno.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.