Viber/SMS obaveštavanje roditelja o prisustvu učenika na nastavi

Svaki roditelj želi da zna na kojim je časovima bilo njegovo dete, da li je na vreme stiglo u školu i da li je, možda, pobeglo sa nekog časa. Svaki roditelj želi da bude siguran da mu je dete bezbedno u školi i da je redovno na nastavi, kao i da li mu, možda, neki predmet ne ide baš dobro i izbegava ga, kako bi mu, u tom slučaju, pomogao.

Sada je sve to moguće. Roditelji učenika Savremene gimnazije svakodnevno dobijaju obaveštenja Viber/SMS porukama o dolasku svoje dece na nastavu, kao i o broju izostanaka koje je njihovo dete imalo tog dana. Tako u svakom trenutku znaju gde im se deca nalaze i da li su bezbedno stigla u školu.

Kako funkcioniše Viber/SMS obaveštavanje?

Vrlo je jednostavno. Ovaj jedinstveni sistem funkcioniše tako što, roditeljima koji žele da dobijaju ova obaveštenja, svakoga jutra, već za vreme prvog školskog časa, šalje Viber/SMS poruku sa informacijom da li je njihovo dete prisutno na času ili nije, kao i sa podacima o predmetu i vremenu početka časa. Poruka stiže roditelju 5 minuta nakon što je profesor evidentirao prisustvo učenika na času. Ako dete ne dođe na prvi čas, poruka sa informacijama o prisustvu nastavi roditeljima će biti poslat od časa kada se njihovo dete pojavi u školi.

Takođe, na kraju dana se roditeljima šalje poruka sa svim izostancima koje je dete imalo tog dana.

Promene iz elektronskog dnevnika na vašem telefonu

Viber/SMS servis je podešen tako da svi roditelji dobijaju poruke o prisustvu svoje dece na nastavi. Ukoliko ne želite da dobijate ova obaveštenja ili vam je potrebno više informacija, možete se obratiti na mejl office@savremena-gimnazija.edu.rs i Služba za učenike će vam izaći u susret u najkraćem roku.

Roditelji savremenih učenika imaju pristup elektronskom dnevniku, u kome se beleže sve ocene, aktivnosti i prisustvo učenika na nastavi, ali sada će o njihovom prisustvu biti obaveštavani i putem SMS poruka.

To je samo jedna od niza pogodnosti kojima želimo da doprinesemo još većoj transparentnosti, boljoj obaveštenosti i komunikaciji između roditelja i Savremene gimnazije.

Koliko je Viber/SMS obaveštavanje korisno?

Roditelj u svakom trenutku zna gde mu se dete nalazi, a to je jedna od najvećih roditeljskih briga i preokupacija. Zahvaljujući ovom korisnom servisu, bićete upućeni u to da li je vaše dete redovno na nastavi, da li je bezbedno stiglo u školu i koje je časove pohađalo.

Putem poruka na svom mobilnom uređaju bićete obavešteni o tome kada vam je dete došlo u školu i sa kojih časova je ono izostalo, te odmah možete da proverite o čemu je reč i pomognete svom detetu ukoliko je to potrebno.

I zato roditelji Savremene gimnazije ne moraju da brinu, već mogu da se oslone na školu, a međusobno poverenje sa učenikom i školom je podignuto na još viši nivo.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.