3D olovka, 3D štampač i 3D skener

Kako bi gradivo što više približila svojim učenicima i učenje učinila što zanimljivijim, Savremena gimnazija je obogatila nastavu savremenim uređajima poput 3D olovke, 3D štampača i 3D skenera, koji su već postali sastavni deo moderne prakse učenja na prestižnim obrazovnim ustanovama širom sveta.

Crtanje u tri dimenzije uz 3D printing olovku

3D olovka, 3D štampač i 3D skenerSavremeni gimnazijalci u školi mogu da koriste 3D olovku, koja im omogućava da doslovno crtaju u sve 3 dimenzije, direktno stvarajući opipljive predmete.

Njeni tvorci kažu da je ona „najdostupniji način za trodimenzionalno štampanje”, a učenje uz nju biće interesantnije nego ikad pre, jer će gimnazijalci lakše razumevati gradivo u školi i prostor oko sebe.

Bilo šta što učenicima padne na pamet tokom časova mogu istog momenta da stvore uz 3D olovku. Ako im nešto nije razumljivo, profesori će im to nacrtati i istog trenutka stvoriti u realnom prostoru. Učenici tako više neće razmišljati „kako nešto treba da izgleda”, jer će uz 3D olovku svoje ideje veoma lako realizovati.

3D skener za digitalnu stvarnost

3D skenerUčenicima Savremene gimnazije na raspolaganju je i 3D skener, koji efikasno i brzo prikuplja trodimenzionalne podatke, a kao krajnji proizvod daje digitalni model.

Iako zvuči kao naučna fantastika – nije, jer danas pomoću 3D skenera može da se napravi digitalni model za samo nekoliko minuta, u šta će se savremeni gimnazijalci lako uveriti.

Ovi skeneri su automatizovani, precizniji su i brži od bilo kojih drugih i daju mnogo bolje rezultate, zbog čega ih je Savremena uvrstila među svoje gedžete.

3D štampač koji može da stvori sve što zamislite

3D štampač3D štampač je u potpunosti promenio način na koji se kreiraju novi predmeti, jer se pomoću njega može štampati skoro sve – od delova za mašine, preko ljudskih organa i igračaka, do hrane…

Tako učenicima Savremene gimnazije lekcije iz biologije, matematike, geografije, istorije, likovnog i drugih predmeta neće biti apstraktne, jer će, objašnjene na ovaj način, mnogo duže ostati u njihovom pamćenju.

Trodimenzionalno štampanje stvara objekat sloj po sloj i u zemljama kao što je SAD znatno je promenilo način proizvodnje. Zato priliku da vide kako 3D štampač zapravo radi, ali i da koriste njegove proizvode, imaju i savremeni gimnazijalci.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.