Pogledajte kako da što lakše koristite Portal za učenike

uvod u nacionalni skolski program

Savremena gimnazija se trudi da svojim učenicima što više olakša obrazovanje i ispunjavanje školskih obaveza, zbog čega je kreirala poseban servis za njih – Portal za učenike. Njemu se može pristupiti na dva načina: preko sajta Savremene gimnazije ili preko DL platforme, bez ponovnog logovanja.

Na Portalu za učenike, sve važne stavke se nalaze na jednom mestu, razdvojene po kategorijama: teaching, marks, library, documents, my account, contact.

Portal za učenike - Elektronski dnevnik

U okviru odeljka „Teaching”, učenici mogu pronaći materijale za učenje svih predmeta, raspored, pregledati svoje prisustvo na nastavi, spisak i biografije profesora.

„Marks” je deo Portala za učenike na kom se nalaze pojedinačne i prosečne ocene iz svih predmeta, ali i celokupni izveštaj o uspehu učenika na kraju polugodišta ili školske godine.

Spiskovi dostupnih i zaduženih knjiga se mogu videti u odeljku „Library”.

U okviru kategorije „Documents”, učenici mogu pročitati pravilnike i procedure Savremene gimnazije, zvanična dokumenta, dodatne informacije – direktno sa Kembridž sajta, ali i prijaviti vršnjačko nasilje.

„My account” je mesto gde se nalaze osnovni podaci učenika, ali i kutak gde oni mogu promeniti šifru putem koje pristupaju na ovaj portal.

Kroz kategoriju „Contact” učenici se mogu obratiti učeničkoj službi, tehničkoj podršci, profesorima, direktoru, psihologu, pedagogu ili poslati hitnu poruku školi.

Pogledajte, korak po korak, kako izgleda korišćenje Portala za učenike:

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.