ZAŠTO BISTE ŽELELI DA RADITE U SAVREMENOJ GIMNAZIJI?

shlajfna

Želite da radite u sredini u kojoj se profesori poštuju i profesionalno usavršavaju? Stalo Vam je do toga da na poslu budete zadovoljni zato što su uslovi za rad izuzetni a učenici vredni? Želite da sarađujete sa kolegama i pokrećete projekte sa svojim učenicima?

Dobro došli!

Savremena gimnazija je nastala sa težnjom da se u Srbiji stvori škola koja će biti ne samo po meri učenika i roditelja već i po meri profesora. Da bismo podigli generaciju naprednih mladih ljudi, svi zajedno moramo da učestvujemo u stvaranju njihovog znanja, oblikovanju njihovih veština i podizanju njihovog samopouzdanja.

Zato sa ponosom tvrdimo da u našoj školi radi pedagoška elita, koja je svojom posvećenošću potvrdila da je sposobna da stvori tvorce budućnosti. 

 

Zašto je baš Savremena gimnazija mesto na kome biste Vi želeli da radite?

  • Visok standard obrazovanja

U našoj školi profesori održavaju visok standard obrazovanja zato što verujemo da je obrazovanje pokretačka snaga budućnosti. Naši profesori mnogo pružaju, ali mnogo i traže zauzvrat: odgovornost, poštovanje, trud i znanje. U ovoj školi svaka ocena predstavlja objektivnu evaluaciju intelektualnog napora uloženog u rad, što kod učenika razvija odgovornost prema učenju. Na taj način, zajedno sa učenicima, negujemo moralno zdravu sredinu u kojoj se cene prave, tradicionalne vrednosti obrazovanja uz inovativan pristup nastavi.

  • Profesor kao akademski autoritet i mentor

Iako je Savremena gimnazija nova škola, profesori koji u njoj rade su iskusni pedagozi sa višegodišnjim iskustvom i izuzetnom stručnošću. Izbor profesora za rad u našoj školi traje dugo, ne zato što je procedura spora, nego zato što biramo zaista najbolje, vođeni poslovicom da „nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati”. Ukratko, naši profesori su strogi, ali pravedni. Svaki učenik na početku školske godine bira svog mentora, osobu sa kojom može da se poveže i sa kojom se oseća emotivno sigurnim. Mentor je spona između Gimnazije i roditelja – osoba koju roditelji mogu da konsultuju za sva pitanja u vezi sa tim kako se učenik uklapa u akademske zahteve i društvenu sredinu.

  • Poštovanje integriteta svakog profesora

Za nas je jako bitno da se profesori profesionalno ostvaruju kroz nastavu, saradnju sa kolegama i komunikaciju sa roditeljima. Škola prepoznaje njihovu stručnost, talente i opredeljenja, ali isto tako pomaže da se dalje usavršavaju i razvijaju svoje veštine kroz razne vidove profesionalnog razvoja. Od naših profesora se očekuje da svojim integritetom inspirišu svoje učenike da uče više i bolje, ali i da predstavljaju uzor moralnog, akademskog i kulturološkog ponašanja u društvu.

  • Inovativna metodika nastave

Iako smo, u pedagoškom smislu, ostali verni tradicionalnim vrednostima, metodički je naša nastava inovativna i unapređena na više načina. Kao prvo, profesori, iako strogi u svojim zahtevima, podstiču interaktivnost na časovima, angažovanje učenika i negovanje talenata. Svi teorijski elementi nastave imaju i svoju praktičnu primenu tako da učenici usvajaju znanje na komplementaran način. Uz sav rad na času, profesorima je na raspolaganju i onlajn platforma za učenje u koju dodaju sva predavanja u elektronskom formatu, kao i dodatni materijal za one učenike koji žele da nauče još više. Upotrebom informacionih tehnologija u učionici i van nje, želimo kod Vas da razvijamo elektronsku pismenost i kroz razne sekcije i radionice ojačamo Vaše životne veštine, koje su, u ovom svetu koji se brzo menja, jednako bitne kao i znanje.

  • Bilingvalni program

U našoj školi profesori imaju mogućnost da se opredele da li nastavu žele da predaju na srpskom ili na engleskom, tj. da li žele da predaju po nacionalnom ili Kembridž programu, a za one koji se podjednako dobro snalaze u komunikaciji na oba jezika, pružamo mogućnost bilingvalne nastave. Profesorima je dostupna stručna biblioteka na oba jezika, u papirnoj i elektronskoj formi. Profesori koji predaju po nacionalnom programu profesionalno se razvijaju kroz akreditovane seminare, a škola ulaže napor da i profesorima koji predaju na engleskom jeziku organizuje onlajn seminare i treninge koje priprema Univerzitet u Kembridžu.

  • Savremeni prostor za rad i druženje

Moderna četvorospratna zgrada u centru Beograda opremljena je najsavremenijim nastavnim pomagalima, dobrim osvetljenjem, ergonomskim stolicama i interaktivnim tablama. U Savremenoj gimnaziji postoji ugodan kutak gde profesori mogu da sede, pričaju ili pripremaju nastavu. U prijatnom ambijentu školskog restorana mogu da ručaju ili da sede za vreme odmora. Ako, pak, profesor želi da iskoristi svoje slobodno vreme u radu ili čitanju, na raspolaganju su mu savremeno opremljeni IT kabinet i biblioteka na srpskom i engleskom.

  • Bezbednost u Gimnaziji i okolini

U vremenima kada su pred nama mnogobrojni izazovi, naša škola se obavezala na to da ti izazovi budu moralno opravdani i bezbedni kada je reč o boravku u Gimnaziji. Zato je u školi postavljen sigurnosni sistem, pa školsko obezbeđenje ima dobar uvid u kretanja učenika i profesora u Gimnaziji i njenoj okolini. Svaki zaposleni ima svoju karticu koju provlači kroz senzor pri svakom ulasku i izlasku iz zgrade, a organizacija posla prati se kroz elektronsku prijavu i dnevnik.

  • Profesor kao partner u razvijanju etosa škole

Kao i svaka škola, i naša ima mana, ali mi se trudimo da ove mane ispravimo tako što slušamo Vaše savete i zahteve. Iskreno verujemo da je jako partnerstvo između Gimnazije i profesora preduslov za siguran i uspešan put razvoja etosa škole. Akademska snaga naših profesora, njihov odnos prema učenicima, kvalitet nastave i mentorska podrška utiču na postizanje uspeha naših učenika, pa samim tim i na našu reputaciju. Stoga želimo da Vas ohrabrimo da nam kažete šta sve možemo da uradimo za Vas, kako biste u našoj školi prepoznali mesto u kom ste i profesionalno i lično zadovoljni.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.