Kembridž nagrade za najbolje učenike International School

Učenici International School veoma su motivisani da postižu odlične akademske rezultate i uspehe zato što time, između ostalog, dobijaju mogućnost da konkurišu za prestižne nagrade i stipendije koje Kembridž Odeljenje za međunarodne ispite i Cambridge Trust dodeljuju samo najboljima.

Kembridž nagrade i stipendije

Za nagrade i stipendije mogu da konkurišu svi učenici koji pohađaju Cambridge International program, bez obzira na razred, a verujemo da će mnogi od njih ostvariti sjajne rezultate i naći se među najboljima na svetu.

Outstanding Cambridge Learner nagrada

Outstanding Cambridge Learner Award predstavljaju grupu nagrada koje dodeljuje Odeljenje za međunarodne ispite Univerziteta u Kembridžu. One se dodeljuju učenicima širom sveta kao priznanja za izuzetna dostignuća i uspehe na Kembridž ispitima.

Ocene iz svakog predmeta, ali i iz određene grupe predmeta, evidentiraju se u Kembridžovom sistemu i porede sa rezultatima svih Kembridž učenika na svetu, kako bi se izabrali zaista najbolji u svojim oblastima.

Učenici International School, u zavisnosti od svojih dostignuća, mogu da dobiju nekoliko vrsta nagrada: „Top in the World”, „Top in Country”, „Best Across” i „High Achievement”.

Nagrada „Top in the World” dodeljuje se učeniku koji je postigao najvišu ocenu na svetu iz određenog predmeta. Moguće je da bude više učenika u svetu, ali i u istoj zemlji, pa i u školi, koji su dobili potpuno istu ocenu, a s obzirom na to da je njihovo dostignuće jednake vrednosti, i oni će dobiti isto priznanje za taj predmet.

„Top in Country” nagrada dodeljuje se učeniku koji je u svojoj zemlji postigao najbolji rezultat iz određenog predmeta. Takođe, može biti više dobitnika ove nagrade u jednoj zemlji, s obzirom na to da više učenika može imati istu, najvišu ocenu iz tog predmeta.

„High Achievement” se dodeljuje za izuzetne rezultate iz pretmeta koji nisu toliko tipični, nisu tako čest izbor učenika i na osnovu kojih učenici ne bi mogli da se kvalifikuju za nagradu „Top in Country”. Zato učenici koji imaju najviše ocene iz takvih predmeta u svojoj zemlji dobijaju nagradu „High Achievement”.

„Best Across” nagrada dodeljuje se učenicima koju su postigli najbolji ukupan rezultat iz grupe predmeta, u zavisnosti od nivoa na kome je učenik:

  • Cambridge IGCSE® iz 8 predmeta,
  • Cambridge International AS Level iz 4 predmeta,
  • Cambridge International A Level iz 3 predmeta.

Svi učenici koji vredno rade i uče na Cambridge International programu mogu da očekuju neko od ovih priznanja. Ona istovremeno predstavljaju i značajnu kvalifikaciju i prednost prilikom nastavka školovanja i apliciranja za fakultete, ali i za dobijanje stipendija za školovanje u inostranstvu.

Nešto više o tome šta spada pod Kembridž nagrade možete pročitati ovde.

CT stipendija

Najboljim učenicima International School na raspolaganju je niz stipendija koje dodeljuje Univerzitet u Kembridžu. Ove stipendije predstavljaju svojevrsne Kembridž nagrade za izuzetne uspehe koje naši učenici postižu iz određenih predmeta iz Cambridge International plana i programa.

Pored toga, Pexim Fondacija i Cambridge Trust, koji dodeljuje ove stipendije, potpisali su partnerstvo na osnovu kojega svake godine 5 učenika iz Srbije i Makedonije dobija stipendije za studije na Univerzitetu u Kembridžu. Njihov nastavak školovanja zajedno finansiraju ove dve institucije, bez obzira na predmet ili oblast iz koje žele da se usavršavaju.

Na ovoj strani možete pronaći kalkulator koji će vam pokazati koje su vam sve Kembridž stipendije dostupne.

Savremena gimnazija

Ovaj program se izvodi u International Schoolu, koji je, kao i Savremena gimnazija, deo LINKgroup Edu Alliance.

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren! Prijavite se ovde »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.