Koordinatori školskih aktivnosti u Savremenoj gimnaziji

Verujemo da je veoma važno da svaka školska sredina, pored naprednog nastavnog programa, svojim učenicima omogući i bogat školski život, pun zanimljivih sadržaja i aktivnosti.

Odlučili smo da se još više posvetimo načinu učenja i razvijanju veština učenika u školi i van nje, i uveli smo još jednu novinu u svoje poslovanje, funkciju – koordinatori školskih aktivnosti, koji, uz direktorku i profesore, predstavljaju osobe koje doprinose kvalitetu školskog života u Savremenoj gimnaziji.

koordinatorka školskih aktivnosti sa učenicima

Na ovaj način želimo da budemo sigurni da će naši učenici imati kvalitetno organizovano vreme u školi i da će razvijati ne samo svoje intelektualne već i socijalne veštine, koje su jednako bitne za holistički razvoj deteta.

Osnovna zaduženja kojima će se posvetiti koordinatori školskih aktivnosti

  • Organizacija školskih i vannastavnih aktivnosti. Koordinatori školskih aktivnosti organizuju različite vrste aktivnosti, kao što su školske sekcije, dnevni izleti, ekskurzije i putovanja, sportske aktivnosti, odlasci na kulturne događaje i posete pojedinih ustanova, obilasci naučnih centara, saradnja sa javnim institucijama i slično.
  • Razvijanje etosa škole. Učenici naše škole učestvuju u građenju etosa škole, a koordinatori školskih aktivnosti su tu da im pomognu u realizaciji ideja. Bilo da je u pitanju organizacija sekcija ili odlazak na izlet, učenici mogu predložiti aktivnosti koje ih interesuju, a koordinatori školskih aktivnosti će pomoći da se one i realizuju.
  • Svakodnevna pitanja. Da bi školski život tekao neometano, učenicima je veoma bitno da u školi postoji osoba kojoj mogu da se obrate za sva pitanja, bilo da su ona u vezi sa nastavnim ili vannastavnim aktivnostima. Koordinatori školskih aktivnosti su prave osobe koje će odgovoriti na sva tekuća pitanja i omogućiti da svaki dan u školi bude odlično organizovan i uspešan.
  • Podizanje svesti o kulturnom i angažovanom delovanju. Smatramo da je veoma važno da svojim učenicima pokažemo kako mogu uticati na pozitivne promene u društvu. Želimo da kod njih razvijamo svest da svojim ponašanjem i delima utiču na podizanje nivoa kulture, dobre međuljudske odnose i očuvanje životne sredine. Sa tim ciljem, koordinatori školskih aktivnosti uključuju učenike u humanitarne akcije, posete kulturnim dešavanjima i aktivnostima uz pomoć kojih razvijaju toleranciju i empatiju.
Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.