Savremeni prvaci posetili Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA) u okviru projekta „Parents at Work”

Učenici I-4 su sa svojim odeljenjskim starešinom u petak, 17. novembra, imali priliku da obiđu Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA) u okviru projekta „Parents at Work”.

Ugostio ih je profesor Goran Radosavljević, koji je đacima održao kraće predavanje o studijama, ali i o aktuelnim ekonomskim trendovima sa kojima se svet suočava. Učenici su imali priliku da čuju aktuelnosti iz sveta biznisa i vide kako izgleda jedan radni dan univerzitetskog profesora, te su dobili odgovore na sva pitanja u vezi sa ovim vrlo interesantnim zanimanjem.

Prilika za učenike da sagledaju razne mogućnosti koje ih čekaju nakon školovanja

Projekat „Parents at Work” je pokrenut u Savremenoj gimnaziji kako bi učenici imali priliku da se upoznaju sa različitim profesijama, industrijama i privatnim biznisima i tako sagledaju razne mogućnosti koje ih čekaju nakon školovanja, ali i da shvate važnost i primenjivost obrazovanja. U okviru ovog projekta roditelji učenika Savremene mogu na svojim radnim mestima da ugoste učenike odeljenja koje pohađa njihovo dete, predstave im svoju profesiju i dozvole im da iz prve ruke zavire u život odraslih.

Radujemo se novim posetama u okviru ovog projekta.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.