Poseta Ustanovi za decu i mlade „Sremčica” u okviru projekta „Parents at Work”

Grupa učenika Savremene gimnazije imala je priliku da u petak, 20. maja, u okviru projekta „Parents at Work”, poseti Ustanovu za decu i mlade „Sremčica”. Zainteresovane učenike iz sva četiri razreda u posetu su vodili školski psiholozi Marija Janićijević i Aleksandra Rakić.

Upoznavanje sa stručnjacima i njihovim razvojnim putem

Projekat „Parents at Work” učenicima omogućava da posete radno mesto roditelja i da se na taj način upoznaju sa stručnjacima iz različitih profesija, njihovim razvojnim putem i iskustvom, ali i dobiju informacije koje će im pomoći da donesu odluku o nastavku obrazovanja.

Ustanova za decu i mlade „Sremčica” je ustanova socijalne zaštite koja se bavi smeštajem dece i mladih sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa intelektualnim teškoćama i teškoćama u komunikaciji. Marina Vidojević, roditelj učenice Savremene gimnazije i direktorka Ustanove, organizovala je posetu i ugostila nas je. Učenici su imali prilike da saznaju kako je nastala ova ustanova, po kom principu funkcioniše i koje su sve profesije uključene u njen rad.

Dragoceno iskustvo novih poznanstava

Učenici su upoznali terapeute, doktorku i defektologe. Proveli su vreme sa korisnicima doma i stekli dragoceno iskustvo novih poznanstava. Nakon ove posete ostali su snažni utisci i velika zahvalnost na pruženoj prilici da jedan dan provedemo u Ustanovi za decu i mlade „Sremčica” i upoznamo se sa njenim radom.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.