Poseta Prvoj srpskoj televiziji u okviru projekta „Parents at Work”

Đaci Savremene gimnazije imali su priliku da 24. i 25. maja posete Prvu srpsku televiziju u okviru projekta „Parents at Work”.

Tamo su razgovarali sa Dejanom Pantelićem i Danijelom Buzurović, televizijskim voditeljima i novinarima, kao i sa montažerima, tehničkom podrškom i drugima.

Prisustvovali su emitovanju vesti i emisije „Sto pedeset minuta” uživo. Prilikom emitovanja emisije jedan deo učenika nalazio se u studiju, a drugi u prostorijama režije, da bi potom zamenili mesta kako bi emitovanje sagledali iz što više perspektiva.

Zavirili smo u svaki kutak redakcije

„Poseta Prvoj srpskoj televiziji jedno je od najlepših iskustava dosad. I đaci i ja smo toliko toga naučili i toliko smo lepo dočekani da verujem da svi željno iščekujemo da se ovako nešto ponovi. Na televiziji su nesebično podelili s nama mnogo korisnih informacija. Dejan Pantelić nas je veoma lepo dočekao i svojom energijom uvukao u taj, za nas, misteriozni svet. Đacima se to sve izuzetno dopalo, mnogi su imali pregršt pitanja, probuđeni su im radoznalost i kreativnost. Zavirili smo u svaki kutak redakcije, tako da smo poneli najtananije utiske o celom tom svetu ’iza kulisa’. Hvala urednicima Prve što su nam omogućili ovo nezaboravno iskustvo!”, rekla je Marina Kuzmanović, profesorka srpskog jezika i književnosti i jedan od rukovodilaca novinarske sekcije.

Savremena gimnazija posebno zahvaljuje Dejanu Panteliću, koji je odlučio da učestvuje u projektu „Parents at Work” i učenicima naše škole predstavi šta podrazumeva rad na televiziji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.