KEMBRIDŽ PROGRAM

uvod u program

Kembridž program

Univerzitet u Kembridžu akreditovao je Savremenu gimnaziju, kao Kembridž međunarodnu školu broj EA034. Akreditaciju smo dobili na osnovu strogih kriterijuma za stručnost nastavnog kadra, raznovrsnost nastavnog materijala, opremljenost prostora i sigurnosne mere.

Takođe, pored toga što je Kembridž međunarodna škola, Savremena gimnazija je akreditovana i kao Cambridge Primary School, što znači da je ovlašćena za izvođenje nastave po Kembridž programu, ne samo za učenike srednje škole, već i za učenike na nivou osnovne škole.

 • Najsavremenija Kembridž gimnazija u Srbiji

Zahvaljujući akreditaciji ali i našem inovativnom pristupu obrazovanju, Savremena gimnazija je najsavremenija Kembridž gimnazija u Srbiji. Dok sa jedne strane, na Nacionalnom programu negujemo tradicionalne vrednosti i maternji jezik, Kembridž program oslikava internacionalni i multikulturalni karakter Savremene gimnazije.

Zašto upisati KembridžPlan i program kreiran je direktno u Kembridž centru za međunarodne ispite i ispunjava najviše obrazovne standarde. Pažljivo je osmišljen i istovremeno prilagođen različitim nivoima znanja, potrebama i mogućnostima učenika.

Pogledajte po čemu se Kembridž program razlikuje i zašto da izaberete baš Kembridž.

 • Karta za upis na svetske univerzitete

Kembridž plan i program je strukturiran tako da učenici za 4 godine školovanja mogu da završe 2 nivoa: IGCSE i A-levels, i da steknu 2 internacionalne Kembridž diplome: ICE i AICE, koje će im otvoriti put do najuglednijih svetskih univerziteta i kompanija.

Učenici koji izaberu školovanje po Kembridž programu, nastavu će pratiti isključivo na engleskom jeziku i na taj način ga usavršiti do nivoa da mogu da studiraju u inostranstvu.

Po završetku Kembridž programa, opremljeni svim znanjima koja su preuzeli u Savremenoj gimnaziji, sa priznatim međunarodnim dipomama kao dokazom svojih kvalifikacija, našim učenicima su otvorena vrata svih fakulteta u zemlji i svetu.

Izvor: www.cie.org.uk/cambridge-for/parents-and-students/

Pogledajte šta se krije iza Kembridž obrazovanja.

-

Skolarina i paketi za Kembridz program

-

Kembridz plan i program

-

upis na fakultete u inostranstvu

Savremena gimnazija

Predupis za generaciju 2018/19. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.
 • Centar za razvoj karijere
 • Prijemni ispit
 • Edukacija
 • LINKeduTV
 • Mala matura
 • OK engleski
 • OK matematika
 • OK school
 • BUSINESS ACADEMY
 • IT ACADEMY
 • ITS
 • ITHS