PROGRAM PODRŠKE

uvod u stipendije ucenicima

Ostvarili ste izuzetne rezultate u nauci, sportu ili umetnosti? Ili jednostavno zaista želite da upišete školu u kojoj ćete učiti uz primenu najnovije tehnologije, u modernim učionicama, gde ćete steći kvalitetno obrazovanje i koja će vam omogućiti da nastavite školovanje gdegod poželite? Konkurišite za program podrške Savremene gimnazije i školujte se besplatno po programu najsavremenije Kembridž gimnazije u Srbiji!

Negujući kulturu kvalitetnog obrazovanja, Savremena gimnazija pruža mogućnost korišćenja programa podrške učenicima koji pokazuju vanredne rezultate u raznim oblastima – od matematike do sporta.

konkurisite za stipendije u nasoj gimnaziji
Sve vrednice, genijalci, vukovci, uspešni sportisti, umetničke duše, ali i svi drugi talentovani i nadareni učenici mogu da dobiju neki od šest programa podrške Savremene gimnazije i tako ostvare popust na školarinu od 50 do 100%. Ovo je jedinstvena prilika i za sve učenike koji žele da budu deo uspešne generacije Kembridž gimnazijalaca.

PRILIKA ZA SVE: BUDITE DEO ELITE KOJA SE IZDVAJA ZNANJEM

Verujemo da rad, trud i uspesi treba da budu posebno nagrađeni i da to ne sme da zavisi od platežne sposobnosti roditelja.

U Savremenoj gimnaziji želimo da stvaramo istinsku elitu talentovanih, obrazovanih i vrednih mladih ljudi, intelektualaca i budućih lidera koji se ističu kvalitetnim obrazovanjem, svojim radom i težnjom ka najboljem.

Upravo zbog toga smo u Savremenoj gimnaziji osmislili šest različitih programa podrške za učenike osmog razreda osnovne škole s dostignućima iz različitih oblasti: nauke, sporta ili umetnosti, kao i za sve ostale koji vredno rade, neprestano se usavršavaju i postižu rezultate. Smatramo da je to najbolji način da vas nagradimo i podstaknemo.

KONKURS

konkurs za stipendijuKonkurs za program podrške održava se svakog juna za sledeću školsku godinu. Da bi neko konkurisao za program podrške, potrebno je da priloži sledeće dokumente:

  • popunjen prijavni obrazac za program podrške,
  • motivaciono pismo od maksimalno 500 reči u kome učenik argumentovano objašnjava zašto zaslužuje program podrške,
  • preporuku nastavnika ili trenera za dobijanje programa podrške u našoj školi,
  • potvrdu posebnih dostignuća (pohvale, sertifikate, diplome, medalje, članke iz novina i sl.).

Rok za predaju dokumentacije je 15. jun tekuće godine. Na osnovu ovih dokumenata vrši se selekcija kandidata za uži izbor. Izabrani učenici imaju intervju sa komisijom za program podrške koja odlučuje o tome da li će im biti dodeljen program podrške. Proglašavanje dobitnika je u roku od dve nedelje nakon zatvaranja konkursa. Visina programa podrške zavisi od cena školarine u junu i dodeljuju se u vrednosti od 100% i 50% shodno odluci komisije.

PRAVILA ZA DODELU PROGRAMA PODRŠKE

  • Rok za konkurisanje je 15. jun tekuće godine.
  • Komisija za program podrške donosi odluku u roku od dve nedelje nakon zatvaranja konkursa.
  • Gimnazija zadržava svako pravo da ukine bilo koji program podrške ili otvori novu bez objašnjenja.
  • U slučaju da više kandidata odgovara zahtevima dodele programa podrške, Gimnazija zadržava pravo da jedan program podrške raspodeli na više dobitnika ili da dodeli više od jednog programa podrške iste vrste.
  • Gimnazija nije u obavezi da učenicima koji nisu dobili program podrške pruži objašnjenje o razlogu zbog kog nisu izabrani.

VRSTE PROGRAMA PODRŠKE

GENIUS MUNDI
PROGRAM PODRŠKE 100%
S obzirom na to da verujemo u mlade ljude i podržavamo njihove napore da se usavršavaju, ovaj program podrške namenjen je talentovanim učenicima koji su postigli visoke razultate na raznim republičkim ili svetskim takmičenjima. Program podrške u potpunosti pokriva jednogodišnje školovanje na Nacionalnom, Kombinovanom – bilingvalnom ili Kembridž programu, po izboru dobitnika. Ako učenik nastavi da pokazuje iste ili još bolje rezultate, program podrške može da zadrži i u narednoj školskoj godini.
CAMBRIDGE
PROGRAM PODRŠKE 100%
Savremena gimnazija pruža veliku šansu mladim ljudima koji dobro govore engleski jezik da nastave svoje školovanje na međunarodnom programu. Program podrške u potpunosti pokriva jednogodišnje školovanje na Kembridž programu u našoj školi, koji vodi do prestižnih, svetski priznatih diploma. Ako učenik položi ispite na kraju školske godine sa ocenama A, program podrške mu se obezbeđuje i u narednoj školskoj godini.
BRAINIAC
PROGRAM PODRŠKE 100%
Za neobično obične sveznalce, Savremena gimnazija dodeljuje program podrške koji u potpunosti pokriva jednogodišnje školovanje na bilo kom programu koji naša škola nudi. Ovo je sjajna prilika da učenik pokaže koliko može da postigne, a ako može i više od toga, na primer, da pobedi na nekom takmičenju ili osvoji neko priznanje, onda postoji velika šansa da dobije program podrške i naredne školske godine.
ZDRAVKO
PROGRAM PODRŠKE 50%
Kao obrazovna institucija koja, pored zdravog duha, neguje i zdravo telo, Savremena gimnazija dodeljuje program podrške namenjen sportistima koji pokazuju vrhunske rezultate, bilo u individualnom ili u timskom sportu. Program podrške podrazumeva 50% popusta na jednogodišnje školovanje na Nacionalnom, Kombinovanom – bilingvalnom ili Kembridž programu, po izboru dobitnika programa podrške. Ako učenik nastavi da pokazuje iste ili još bolje rezultate, program podrške može da zadrži i u narednoj školskoj godini.
UM-etnost
PROGRAM PODRŠKE 50%
Za posebno darovite mlade umetnike Savremena gimnazija ima i poseban program podrške. Dovoljno je da učenik ima interesovanje za muziku, slikanje, glumu ili bilo koju drugu umetnost, i da se nekom nagradom izdvaja u odnosu na ostale, pa da osvoji 50% popusta na jednogodišnje školovanje na Nacionalnom, Kombinovanom – bilingvalnom ili Kembridž programu, po izboru dobitnika programa podrške. Svi naredni uspesi i umetnički podvizi mogu da obezbede ovu istu školarinu i naredne školske godine.
VUKOVAC
PROGRAM PODRŠKE 50%
Namenjena samo učenicima prvog razreda, ovaj program podrške dodeljuje se SVIM vrednicama koji su nosioci Vukove diplome. Savremena gimnazija nagrađuje ovakav trud posebnim popustom od 50% za bilo koji paket školarine. Ako učenici i tokom cele školske godine pokazuju da zaslužuju sve petice, mogu da konkurišu sledeće godine i za neki od programa podrške koje naša škola dodeljuje.
Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2022/23. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.