IT smer

INVESTIRAJTE U SIGURNU BUDUĆNOST VAŠEG DETETA

Izaberite najbolji spoj gimnazijskog i IT usmerenja

Da li vaše dete pokazuje interesovanje za tehnologiju i računare?  

IT smer Savremene gimnazije pruža izuzetnu šansu učenicima da već od srednje škole započnu svoje obrazovanje u oblasti informacionih tehnologija. Ovaj novi program omogućava učenicima da do kraja srednje škole, uz široko opšte obrazovanje, postanu stručnjaci u programiranju, bazama podataka, upravljanju računarskim sistemima i mrežama. IT smer je idealna opcija za svako dete koje pokazuje rano interesovanje za tehnologiju i želi da svoju strast pretvori u vrhunske veštine koje se traže u savremenom svetu. Pružite svom detetu prednost koja će im pomoći da se izdvoje i uspeju u brzo rastućem IT sektoru.

Preko 850,000 novih IT prilika svake godine:

Zašto je IT profesija budućnosti?

IT sektor nastavlja da dominira kao jedno od najbrže rastućih profesionalnih polja. Svake godine, sektor nudi prilike za više od 850,000 novih stručnjaka, što jasno oslikava dinamičan rast i stalnu potrebu za novim stučnjacima u ovoj oblasti. 

Posebno uzbudljivo polje unutar IT sektora jeste veštačka inteligencija (AI), koja otvara more novih mogućnosti za inovacije i efikasnost. Ova evolucija zahteva stručnjake koji nisu samo tehnički vešti, već su i sposobni za inovativno razmišljanje, te brzu adaptaciju na promene. 

Globalna potreba za IT stručnjacima kontinuirano raste, sa predviđanjem da će do 2030. godine potražnja za ovim zanimanjima narasti za dodatnih 22%. Kada sve uzmemo u obzir, IT sektor obećava sve više mogućnosti zaposlenja u godinama – čak i decenijama – koje dolaze.

PREMA ANALIZAMA, PROGRAMERI U SRBIJI ZARAĐUJU I DO 7.500 EVRA NA MESEČNOM NIVOU

Prosečna plata zaposlenih u IT sektoru je čak 3 puta
veća od prosečne zarade u drugim sektorima

Započnite IT avanturu već u srednjoj školi i iskoristite prednost koju pruža rani start! Prema istraživanjima, učenici koji se rano upuste u IT imaju značajno veće šanse za brzo napredovanje i sticanje zavidnih pozicija u ovom dinamičnom sektoru.

Popularna studija koju je sproveo Svetski ekonomski forum pokazala je da će 65 odsto dece koja danas kreću u školu raditi na poslovima koji trenutno i ne postoje. Ova statistika ističe značaj adaptabilnosti u obrazovanju, što čini gimnazijski IT smer idealnim za pripremu budućih stručnjaka. Kroz ovaj smer, učenici razvijaju ne samo tehničke veštine, već i sposobnost prilagođavanja novim izazovima, čime se stvara čvrsta osnova za uspeh u dinamičnom tehnološkom svetu.

Zato ne čekajte, već odmah obezbedite svom detetu školovanje za budućnost na IT smeru Savremene gimnazije.

PRIJAVITE SE

PREDNOST KOJA PRAVI RAZLIKU:
OPŠTE OBRAZOVANJE + IT STRUČNI PREDMETI

NACIONALNI ILI KOMBINOVANI CAMBRIDGE IT PROGRAM ZA INTERNACIONALNE MOGUĆNOSTI

IT smer Savremene gimnazije predstavlja jedinstvenu kombinaciju specijalizovanih IT veština i bogatog gimnazijskog obrazovanja. Zvanično je akreditovan Rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Cambridge univerziteta, ispunjavajući najviše standarde za izvođenje IT nastave. Osim stručnih znanja iz oblasti informacionih tehnologija, učenici se osposobljavaju i u drugim disciplinama koje razvijaju kritičko mišljenje, komunikacione sposobnosti i široko opšte znanje. Kombinacijom gimnazijskih predmeta sa stučnim predmetima iz sfere dizajna, programiranja, veštačke inteligencije i drugih, učenicima se obezbeđuje još širi spektar mogućnosti u pogledu daljeg obrazovanja i građenja karijere.

Na raspolaganju vam je Nacionalni ili Kombinovani Cambridge IT program na srpskom ili srpskom i engleskom jeziku, otvarajući put za internacionalni nastavak školovanja.

U Savremenoj gimnaziji, vaše dete će biti pod mentorstvom vrhunskih nastavnika koji su ujedno i Google sertifikovani edukatori najvišeg nivoa. Ova prestižna sertifikacija je potvrda tehničkih veština nastavinka i garancija da će vaše dete sticati znanje koristeći najnaprednije metode učenja. Svojim bogatim iskustvom i metodičkim pristupom, Google sertifikovani edukatori Savremene gimnazije pružaju visok kvalitet obrazovanja, pripremajući učenike za akademske uspehe i globalne izazove savremenog doba.

Šta ćete još naučiti na IT smeru?

Pored opštih gimnazijskih predmeta čekaju vas

Computer Applications

Programming

Computer Systems

Operating Systems and Computer Networks

Object-Oriented Programming

Databases

Programming Paradigms

Web Programming

ZAŠTO JE SAVREMENA GIMNAZIJA NAJBOLJI IZBOR

STVARNO DRUGAČIJE OBRAZOVANJE ZA USPEŠNU BUDUĆNOST

» Nastava na Nacionalnom ili Kombinovanom Cambridge programu

» Učenje po STEAM konceptu

» Prestižne diplome

» Mentorski rad i posvećeni profesori

» Međunarodni standardi obrazovanja

» Korišćenje najsavremenije tehnologije u učenju

» Future ready škola

» Individualni pristup za razvoj potencijala i talenata

SAMO 20 MESTA U GENERACIJI 2024/25
REZERVIŠI SVOJE ODMAH

IT SMER SAVREMENE GIMNAZIJE - VAŠA NAJBOLJA INVESTICIJA

Broj mesta na novom IT smeru je ograničen, kako bismo osigurali najveći kvalitet i potpunu posvećenost.

Prijavite se sada i rezervišite svom detetu mesto među budućim liderima u IT industriji. Postanite deo programa koji transformiše interesovanje za tehnologiju u stvarne karijere, pružajući učenicima znanje i praktične veštine potrebne za uspeh u svetu koji se brzo menja.

„Najbolji izbor za moje dete”

Šta roditelji i učenici kažu o Savremenoj?

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2023/24. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.