Uspeh savremenih gimnazijalaca na takmičenju u besedništvu

Učenici Savremene gimnazije Anđela Despotović, Mina Kovačević, Una Grzunov i Viktor Anđelković predstavljali su svoju školu na takmičenju u besedništvu. Svi učenici su govorili besede koje su sami napisali, ostavili snažan utisak na publiku i ostvarili zapažen uspeh.

„Zamišljena reč je misao! Kazana reč je govor! Ispevana reč je poezija! Zapisana reč je pesma! Blagodatna reč je molitva! Oplemenjena reč je savet! Samilosna reč je uteha! Osveštana reč je blagoslov! Radosna reč je poklič! Reč pokajanja je ispovest! Lepa i iskrena reč je beseda!”

Besednistvo_700x__SRB

Ovim rečima je otvorena četvrta sezona međuregionalnog takmičenja u besedništvu za učenike srednjih škola u organizaciji Crkvene opštine Smederevo – Sabornog hrama svetog velikomučenika i pobedonosca Georgija. Ove godine „Slavoslov” je ugostio sedamdeset i dvoje takmičara iz pet gradova i jedanaest srednjih škola.

Učenice Savremene gimnazije Mina Kovačević i Una Grzunov plasirale su se u naredni krug takmičenja.

Učenici Savremene gimnazije briljirali

Slika_20Ozbiljnim i nadahnutim kazivanjem svojih beseda učenici Savremene gimnazije pokupili su simpatije žirija i učenika drugih škola. Iako su bili najmlađi učesnici, pokazali su da znaju da vladaju sobom i da skrenu pažnju publike kako originalnošću svojih beseda, tako i odličnim javnim nastupom.

Anđela Despotović je nastupala prva i govorila o tome kako je čovek slobodan samo kada govori istinu.

Mina Kovačević nam je kroz dve interesantne priče rekla nešto više o savršenom balansu u životu, dok se Viktor Anđelković pozabavio pitanjima dobrote i njenog opstanka u svetu.

Žreb je odlučio da to veče u Tehničkoj školi u Smederevu njih troje budu jedni drugima konkurenti.

Una Grzunov je nastupala nedelju dana kasnije. Govorila je o promenama u svetu i podsetila publiku da ako žele promene, oni treba da budu ta promena. Unin nastup je bio veoma zapažen i okarakterisan kao najbolji nastup te večeri.

Reč savremenih gimnazijalaca daleko se čuje

Slika_12Više o nastupu savremenih gimnazijalaca rekla nam je Nataša Rašković, profesorka srpskog jezika i organizator takmičenja.

Na pitanje da prokomentariše nastup naših učenika, Nataša je rekla:

„Savremeni gimnazijalci su večeras vladali prostorom. Oni su tako mladi, a tako su ozbiljne stvari imali da nam iznesu večeras, sami su pisali besede, zbog čega sam oduševljena”.

Profesorka srpskog jezika u Savremenoj gimnaziji Mirjana Vasić Adžić rekla nam je da je ključ uspeha u dobroj pripremi. Ponosna je na naše učesnike zato što su pokazali zrelost, ozbiljnost i spremnost da hrabro nastupe, iako su znali da će biti među najmlađim učesnicima.

Nastavak takmičenja

Potrudili su se da budu na nivou zadatka i zbog toga im od srca čestitamo.

U četvrtinu finala idu Mina Kovačević i Una Grzunov. Držimo palčeve našim budućim besednicima, a ostale učesnike molimo da ne odustaju od usavršavanja veštine lepog govorenja.

Takođe, želimo da se zahvalimo Ocu Saši, koji je pokrenuo i osmislio ovo takmičenje, na pozivu da budemo deo ovog takmičenja i na toploj i srdačnoj dobrodošlici.

Slike sa talmičenja možete pogledati u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.