Savremeni učenici volontirali na Božićnom dobrotvornom bazaru

Internacionalni klub žena svake godine na Beogradskom sajmu organizuje Božićni dobrotvorni bazar, a ove godine na njemu su učestvovali i savremeni gimnazijalci. U nedelju, 6 decembra, učenici Savremene gimnazije bili su u hali dva Beogradskog sajma kako bi svojim učešćem u organizaciji pomogli u realizaciji ove humanitarne manifestacije.

Šta predstavlja Božićni dobrotvorni bazar?

Sada već tradicionalni 15. Božićni dobrotvorni bazar okupio je ove godine predstavnike iz 51 zemlje. Svaka zemlja imala je svoj štand na kom su se prodavali proizvodi i specijaliteti karakteristični za tu zemlju, kao i rukotvorine i suveniri. Pored prodajnog dela, obavezni segment je i priredba, u okviru koje se promoviše kultura određenih zemalja kroz ples, muziku i božićne pesme.

Novogodisnji_bazar_700x__SRB

Sav prihod od prodaje namenjen je ugroženim osobama u našoj zemlji, različitim dobrotvornim ustanovama, deci sa posebnim potrebama i svima onima kojima je pomoć neophodna.

Humanost na delu

Svesni činjenice da svojim radom mogu da pomognu da ugrožene osobe dobiju pomoć koja im je neophodna, đaci Savremene gimnazije su rešili da vikend provedu volontirajući na Božićnom dobrotvornom sajmu.

Osamnaestoro savremenih gimnazijalaca došlo je na Beogradski sajam kako bi pomogli u realizaciji ovog humanitarnog bazara. Stajali su na ulazu i upućivali reči dobrodošlice gostima, proveravali karte i davali uputstva posetiocima. Ukratko, pomagali su da sve protekne u najboljem redu.

Pored toga što su dobili šansu da daju doprinos ovoj manifestaciji, savremeni gimnazijalci su bili oduševljeni što mogu da vide i probaju proizvode iz raznih zemalja. Dopala im se atmosfera koja je vladala, mnoštvo predstavnika raznih kultura i interesantan prateći program.

UceniceBazar

Učenici Mini Kovačević manifestacija se dopala zato što spaja kulture i nacije koje je inače teško videti na jednom mestu:

„Svi smo zajedno, bez obzira na to koje smo boje kože, da li nosimo bindi, hidžab, kana tetovaže, da li smo plave krvi ili obični građani ovoga sveta, i tog dana niko nije imao pravo da vas zadirkuje zbog vaše kulture, vere ili shvatanja. Videli smo koliko bi divno bilo da se tako nešto dešava svaki dan”, rekla je Mina.

Drago nam je da naši savremeni gimnazijalci ovako razmišljaju i da pre svega žele da budu dobri ljudi.

Sve slike sa Božićnog dobrotvornog bazara možete videti u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.