Čestitamo našim učenicima na zapaženim rezultatima u plivanju

Plivački tim Savremene gimnazije, predvođen profesorom fizičke kulture Stefanom Radojičićem, debitovao je u sredu, 9. decembra, na Gradskom takmičenju srednjih škola u plivanju. Sportski centar „11. april” imao je čast da ugosti učenike beogradskih gimnazija. Tim Savremene gimnazije činili su: Tara Ćulibrk, Aleksa Popović, Karim Faris, Vuk Vuković i Aleksandar Kosanović.

Pažljivo odabran tim

Neki od članova plivačkog tima Savremene gimnazije aktivno i profesionalno se bave plivanjem (Tara i Aleksandar). Ipak, prema rečima profesora Stefana, presudan faktor pri sastavljanju tima bilo je njihovo zalaganje na časovima fizičke kulture, a posebno na časovima koji su se održavali na bazenu. Odgovorni, ambiciozni i disciplinovani, jednom rečju sportski vaspitani, pažljivo su pratili instrukcije profesora Stefana kako bi usavršili svoju plivačku veštinu i ojačali sportski duh.

Bazen700

Plivam za školu

Uzbuđenje i napetost su rasli kako se školski autobus približavao „11. aprilu", ali se sve to pretočilo u naboj pozitivne energije kada su ušli na bazen. Zagrevanje, priča o taktikama, poslednji saveti pred nastup, i spiker je najavio početak. Petoro izvanrednih plivača popelo se na startnu kućicu i zaplivalo što je brže moglo. Aleksa je plivao prsnim stilom, a ostali su se takmičili plivajući kraul stilom. Konkurencija je bila jaka, učestvovalo je preko dvadeset srednjih škola, sa skoro 150 učenika.

SGbazenPlasman

Vuk je plivao junački i završio svoju trku na drugom mestu. Tara, inače državna prvakinja, opravdala je ulogu favorita pobedivši u svojoj trci. Karim, Aleksandar i Aleksa su, takođe, dali svoj maksimum.

Na kraju su rezultati i konačna tabela pokazali sledeće – Vuk je zauzeo 12. mesto, dok je Tara zauzela drugo, osvojivši srebrnu medalju i tako obezbedila odlazak na državno prvenstvo, koje će se održati na proleće. Karim i Aleksandar su zauzeli dobra mesta u jakoj konkurenciji kraula, dok se Aleksa hrabro borio u svojoj kategoriji.

Zadovoljni i puni utisaka, učenici plivačkog tima Savremene gimnazije nastavljaju da se spremaju za nove sportske okršaje i pobede!

Fotografije sa takmičenja pogledajte u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.