Novogodišnja priredba savremenih gimnazijalaca

Dvorana Dečijeg kulturnog centra, mesto je na kome je vredelo biti u petak, 18. decembra 2015. godine, jer su se tamo u velikom broju našli roditelji, braća, sestre, bake, deke i drugari naših učenika sa jednim veoma lepim razlogom – da prisustvuju prvoj predstavi učenika Savremene gimnazije. Savremeni gimnazijalci pripremili su predstavu kako bi na pravi način zaokružili prethodni period, i u vedrom duhu nas uveli u narednu godinu.

Ovo lepo okupljanje bilo je i povod za dobrotvornu akciju – prikupljanje sredstava za „decu leptire”, koja boluju od bulozne epidermolize. Značajna pomoć sakupljena u tu svrhu, učinila nas je ponosnim na naše goste i učenike.

700-predstava-SR

Učenici na visini zadatka

Inspirisana jednom od Balaševićevih pesama, „Oprosti mi Katrin“, predstava je zamišljena kao ljubavna priča između dvoje gimnazijalaca sa sitnim i simpatičnim problemima i nedoumicama koje nose tinejdžerske godine.

_P7A1030Učenici Savremene gimnazije, predvođeni svojim mentorima, vredno su pripremali predstavu protekla dva meseca u okviru sekcije scenske umetnosti.

Naši glavni junaci, Dunja Nešković i Andrija Džambazović, sjajno su obavili zadatak, ali ne smemo zaboraviti ni ostale uloge, koje su verno dočarali učenici Jelisaveta Nedeljković, Ana Petrović, Aleksandra Kosanović, Viktor Đurić, Stefan Glišović, Teona Banović, Dušan Đorić i Marko Radojković, kao i učenice Kembridž programa Darija Vuković, Una Grzunov, Iva Šušić i Leona Nikoliqi, koje su izvele skečeve na engleskom.

Tu su bili i učenici koji su činili hor i koji su pesmom uveličali prvu i završnu scenu.

_P7A1036Može se bez sumnje reći da je svaki učesnik, kolika god da je bila njegova uloga, doprineo da predstava bude zabavna, a samim tim i publika zadovoljna. Pevanje, sviranje, gluma – širok je spektar talenata koje su, u najlepšem svetlu, pokazali savremeni gimnazijalci, na iskreno oduševljenje svih prisutnih.

Osmesi na licima dragih i brojnih gostiju Savremene gimnazije, kao i veoma pozitivni komentari nakon predstave, pokazali su da su polaznici sekcije scenske umetnosti uspešno debitovali. Mnogi od njih su se prvi put našli na sceni, ali su uspeli da prevaziđu tremu i budu uverljivi.

Prikupili vrednu pomoć za vršnjake

_P7A1115Učenici Savremene gimnazije potrudili su se da, uz pomoć svojih profesora, naprave kreativne i maštovite čestitke za Novu godinu, kao i veoma ukusne kolače i slatkiše, koje su prodavali u holu Dečijeg kulturnog centra, a sav prihod su namenili svojim vršnjacima obolelim od bulozne epidermolize, kako bi im makar malo olakšali detinjstvo.

Učenici su na ovaj način prikupili značajnu sumu za „decu leptire”, ali ono što je još važnije, pokazali su da imaju veliko srce i da su spremni da vredno rade i potrude se kako bi pomogli drugima i ulepšali im praznike. Ponosni smo na naše učenike i njihovu humanost.

Gromoglasan aplauz za kraj

_P7A1232Niko nije ostao u dilemi da je reč o talentovanoj, vrednoj i dobroj deci koja mogu da upornošću i disciplinom postignu mnogo. Ubeđeni smo da će tako i biti. Veliki, zasluženi aplauz na kraju predstave i poziv na bis, bili su potvrda svega navedenog, a našim učenicima, naravno, nije bilo teško da izađu i poklone se publici po drugi put.

Još jedna značajna potvrda bile su i pohvale svih prisutnih upućene učenicima za trud koji su uložili kako bi napravili čestitke i posluženje, ali i celokupnu prijatnu, prazničnu atmosferu kojom je te večeri bio ispunjen Dečiji kulturni centar.

Bravo savremeni gimnazijalci!

Slike sa priredbe možete pogledati u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.