„Igre bez granica” obeležile odlazak na novogodišnji raspust

U sredu, 30. decembra, savremeni gimnazijalci imali su stvarno drugačije praznično slavlje. S obzirom na to da su se proteklih meseci izuzetno trudili i pokazali da su dorasli svim izazovima, odlazak na zimski raspust obeležili su u velikom stilu i uz dosta smeha – „Igrama bez granica”. Profesori Savremene gimnazije, predvođeni pedagogom i psihologom, osmislili su niz interesantnih kvizova, igrica i aktivnosti koji su učinili nezaboravnim prve savremene „Igre bez granica”. Zato će one postati tradicionalne, jer se u Savremenoj gimnaziji svi važni datumi, kakvi su početak i kraj polugodišta, obeležavaju stvarno drugačije. Igre_bez_granica_700x__SRB

Neka igre počnu

U vreme kada u Savremenoj gimnaziji počnje prvi čas, učenci su se umesto u učionicama, okupili u školskom restoranu. Drugačiji raspored stolova, ozvučenje, mikrofon i muzika, nagoveštavali su da su i ovoga puta profesori pripremili nešto stvarno drugačije. Igre su otvorene šiz-kvizom, a dalje su se ređale asocijacije, mostograditelji za one koji su vešti u konstruisanju, obručići i čunjići, skriveni pazl, ples sa balonima i karaoke za raspevan završetak druženja.

Za svačiji ukus i talenat po nešto

Slika_52Učenici su vrlo rado i spremno učestvovali u svim igrama, ali im se posebno dopala igra mostograditelji, u kojoj su od kartona pravili maštovite mostove. Pobednici su bili oni čiji je most bio najstabilniji, a stabilnost smo testirali tako što smo stavljali slatkiše na svaki most. Dečake je najviše zainteresovala igrica obručići i čunjići, u kojoj su nabacivali obruče na čunjeve koji su bili na različitoj udaljenosti, dok su se devojčice posebno pronašle u pevanju na karaokama koje su bile rezervisane za kraj i na kojima su mogle da pokažu svoj muzički talenat. Takmičarski duh podsticali su svi profesori, ali najviše je doprinela Ana Manojlović, koordinatorka školskih aktivnosti, koja je ovoga puta imala i ulogu voditeljke.

Zabava za kraj na savremen način

Slika_63Kraj kalendarske godine obeležen je igrom, zabavom i slatkišima za sve, a ne samo za pobednike. Svi učesnici bili su ujedno i pobednici prvih savremenih „Igara bez granica”, jer su svi sa sobom poneli dobro raspoloženje. Tako smo, na stvarno drugačiji način, učenicima Savremene gimnazije poželeli srećnu i uspešnu Novu godinu. Vidno zadovoljni i raspoloženi, krenuli su iz škole sa čestitkama u rukama i osmehom na licu. Vidimo se u 2016. godini koja nam donosi nove izazove i u kojoj želimo da budemo još bolji i uspešniji. Srećnu Novu godinu želi vam Savremena gimnazija! Slike sa prvih savremenih „Igara bez granica” možete pogledati u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.