Savremeni gimnazijalci igrali „Oprosti mi, Katrin” za osnovce

Učenici Savremene gimnazije su u četvrtak, 28. januara, sa velikim zadovoljstvom odigrali reprizu predstave „Oprosti mi, Katrin” za svoje drugare – učenike beogradskih osnovnih škola, njihove roditelje i nastavnike, kao i, naravno, sve zainteresovane koji su bili sprečeni da dođu na premijeru, održanu u sklopu novogodišnje priredbe.

Savremeni gimnazijalci su nas u decembru oduševili svojim izvođenjem. Bili su toliko uverljivi, harizmatični, hrabri i profesionalni da smo poželeli da ih još jednom vidimo na sceni. I ovoga puta, bili su na visini zadatka, a i publika je puna utisaka i pozitivnih komentara nakon predstave napustila salu Dečijeg kulturnog centra.

Predstava_II_700x__SRB

Dobre stvari treba ponoviti

Podsećanja radi, savremeni gimnazijalci su predstavu „Oprosti mi, Katrin”, koja je inspirisana istoimenom pesmom Đorđa Balaševića, izveli povodom ispraćanja stare i dočeka nove godine.

Bilo je to njihovo prvo pojavljivanje na sceni i demonstracija onoga što rade na časovima i radionicama iz scenske umetnosti. Uložili su mnogo rada i truda, a sada su nam pokazali da mogu da budu još bolji i uverljiviji, i da je uz jaku želju i snažnu volju sve moguće.

Oduševljenje publike

Mnogobrojni osnovci koji su bili na reprizi predstave „Oprosti mi, Katrin” u DKC oduševljeno su gledali svoje starije drugare u ulozi tinejdžera koji pokušavaju da reše ljubavne probleme.

Gromoglasan aplauz za kraj bio je potvrda da su savremeni gimnazijalci uspeli da se pokažu u najboljem svetlu i opravdaju poverenje. Prevazišli su početne nesigurnosti i postali samouvereniji, pa su u pojedinim trenucima slučajno, ali i namerno, nasmejali publiku do suza.

Čestitamo im još jednom i želimo im da nastave da razvijaju svoj glumački talenat!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.