Učenici Savremene gimnazije u akciji širenja tolerancije

Savremeni gimnazijalci aktivno učestvuju u poboljšanju društva u kojem žive. Kroz razne akcije i organizovana takmičenja, učenici doprinose širenju pozitivnih vrednosti.

Takmičenje Kako biti cool na netu? prava je prilika da učenici Savremene gimnazije svojim maštovitim predlozima pošalju poruku tolerancije i ljubavi svojim vršnjacima i učestvuju u borbi protiv digitalnog nasilja. Slanjem fotografija i propratnih poruka kroz aplikaciju Kako biti cool na netu oni šalju originalan odgovor na neprimereno ponašanje na društvenim mrežama, ali i u realnom životu.

700x__SRB (3)

Kako biti cool na netu?

Pomoću aplikacije Kako biti cool na netu, koja se nalazi na Facebook stranici Biraj reči, hejt spreči, učenici učestvuju u takmičenju i promovišu vrednosti kampanje. Kroz sopstveno angažovanje u kampanji, oni doprinose borbi protiv nasilja na internetu i na kreativan način šire ljubav, osmehe i pozitivnu atmosferu u onlajn komunikaciji.

Projekat Kako biti cool na netu?, čiji slogan Biraj reči, hejt spreči ukazuje na potrebu širenja tolerancije i osmeha, pokrenet je u saradnji UNICEF-a Srbija, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i Telenora. Akcija ima za cilj da animira mlade ljude širom zemlje i podigne svest o posledicama neodgovornog ponašanja na internetu i društvenim mrežama.

Promocija pravih vrednosti

Učestvovanjem u ovoj i drugim akcijama, učenici Savremene gimnazije promovišu razumevanje, drugarstvo i toleranciju. Kroz upoznavanje sa konkretnom kampanjom i osmišljavanje sopstvenog nastupa u okviru takmičenja, učenici dobijaju neophodan set informacija o digitalnom nasilju i uče kako da ga prepoznaju i zaustave, ali i adekvatno reaguju na njega štiteći kako sebe, tako i druge.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.