Savremeni gimnazijalci na predstavi „Rođendan gospodina Nušića”

Posete kulturnim događajima su sastavni deo života savremenih gimnazijalaca, a ujedno i prilika da na lep način saznaju i dožive nešto novo. Kao ljubitelji pozorišne umetnosti, učenici Savremene gimnazije sa zadovoljstvom su posetili Zvezdara teatar i gledali predstavu „Rođendan gospodina Nušića”.

Ova zanimljiva drama sa elementima komedije nastala je pre dve godine i obeležila jubilej – 150 godina od rođenja srpskog književnog velikana. Osim simpatija publike, predstava je osvojila i brojne nagrade, među kojima su nagrada Ćuran za najbolje glumačko ostvarenje i nagrada za kostimografiju na festivalu Dani komedije.

700x__SRB (4)

Predstava koja je oduševila publiku

Radnja predstave se odvija u Beogradu, 6. novembra 1924. godine, na dan proslave Nušićevog 60. rođendana. To nije običan dan, već rođendan velikog pisca. Ova biografska drama je muzičko-dramski omaž životu i delu najznačajnijeg srpskog komediografa.

Predstava sa lakoćom, humorom i setom akcentuje podatke iz Nušićevog privatnog i javnog života. Kroz razgovore likova u komadu predstavlja se kompleksna ličnost Nušića, ali i slika burnog doba u kojem je živeo i stvarao.

Spoj lepog i korisnog

Gledajući predstavu, učenici su mogli da saznaju značajne činjenice iz Nušićevog života i na interesantan način otkriju vezu između tog vremena i današnjice. Posećujući kulturne događaje, oni ne samo da proširuju svoje opšte znanje, već i otkrivaju vrednost i lepotu umetnosti kao što je, u ovom slučaju, pozorišna.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.