Predavanje o zaštiti od elektronskog nasilja

Da bi učenici imali svest o različitim negativnim pojavama i znali kako da ih izbegnu i od njih se zaštite, potrebno je da budu informisani. Kako bi saznali što više o temi elektronskog nasilja i maloletničke delinkvencije, savremeni gimnazijalci prisustvovali su predavanju o ovom fenomenu, koje su održali inspektori iz Uprave kriminalističke policije grada Beograda, iz Odeljenja za suzbijanje maloletničke delinkvencije.

700x__SRB (5)

Nasilje u sajber svetu

Često se dešava da čujemo vesti i iznenadimo se postupcima dece koja na razne načine učestvuju u krivičnim delima. Iako statistika kaže da se broj takvih događaja smanjio u protekloj godini, krivična dela u kojima učestvuju maloletnici su veoma brutalna. Takođe, digitalni svet je postao naša svakodnevica, ali ujedno i mesto na kome učenici mogu biti izloženi negativnim komentarima, jer se u onlajn svet preselilo maltretiranje.

Kako bi razvili bezbednosnu kulturu, savremeni gimnazijalci učestvuju u različitim preventivnim akcijama i programima koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa drugim ministarstvima, institucijama i organizacijama. Tako su na ovom predavanju učenici kroz brojne primere otkrili kakve sve posledice može imati ponašanje u sajber svetu i kako da se od njih zaštite.

Značaj informisanja o elektronskom nasilju

Ovo predavanje pružilo je učenicima značajne informacije o tome kako zakon gleda na krivična dela maloletnika, i kako možete uticati na ličnu bezbednost i bezbednost svojih drugara. Slušajući inspektore predavače, savremeni gimnazijalci saznali su kako da kreiraju sigurno i bezbedno okruženje za sebe i svoje vršnjake, i uspešno se nose sa svim izazovima koje savremeno doba i informacione tehnologije donose.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.